Βόλος: Προσόντα πρύτανη και ανώτατου manager έχουν οι υποψήφιοι διευθυντές

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Β’ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΩΚ. ΣΑΒΕΛΙΔΗΣ –

Πολύ υψηλά είναι τα προσόντα που διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί που διεκδικούν θέσεις διευθυντών στις Σχολικές Μονάδες της Β’θμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία, όπως δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας, κ. Σωκράτης Σαβελίδης. Πρόκειται συνολικά για 113 υποψηφίους, που διεκδικούν διευθυντικές θέσεις στις 74 Σχολικές Μονάδες της Μαγνησίας (32 Γυμνάσια, 4 Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις, 21 Γενικά Λύκεια, 10 Επαγγελματικά Λύκεια, 3 Σχολεία Ειδικής Αγωγής, 1 Μουσικό Σχολείο και 3 Εργαστηριακά Κέντρα).

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Σαβελίδης, τα ακαδημαϊκά προσόντα των υποψηφίων ισούνται με προσόντα πρύτανη, ενώ τα διοικητικά με προσόντα υψηλόβαθμου στελέχους μεγάλης επιχείρησης (manager).

Στίβες οι φάκελοι με τα προσόντα των υποψηφίων διευθυντών

Συγκεκριμένα, από τους 113 υποψηφίους, διαθέτουν: οι 13 διδακτορικό, οι 63 μεταπτυχιακό, οι 16 δεύτερο πανεπιστημιακό πτυχίο, οι 61 γνωρίζουν καλά μία τουλάχιστον ξένη γλώσσα, οι 105 (σχεδόν όλοι δηλαδή) έχουν επιμόρφωση στην Πληροφορική, οι 84 έχουν διδακτική υπηρεσία άνω των 10 ετών, οι 95 έχουν διοικητική εμπειρία στην εκπαίδευση και οι 50 έχουν διοικητική εμπειρία (προσόν που δίνει τα περισσότερα μόρια στην αξιολόγηση).

«Όλα αυτά δείχνουν ότι οι γονείς έχουν εμπιστευτεί τα παιδιά τους σε πολύ καλά χέρια» τόνισε ο κ. Σαβελίδης, ο οποίος επισήμανε ακόμη, την τόλμη αυτών των εκπαιδευτικών, να διοικήσουν ένα σχολείο στις μέρες μας, υπό τις παρούσες συνθήκες της κρίσης και υποχρηματοδότησης.

Η διαδικασία

Η σχετική διαδικασία επιλογής διευθυντών βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 2 Ιουνίου και θα εξελιχθεί με βάση το εξής χρονοδιάγραμμα:

Στις 20 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση των «συνυπηρετούντων» μονίμων εκπαιδευτικών κάθε σχολείου (Συλλόγου Διδασκόντων) και θα διεξαχθεί η διαδικασία έκφρασης γνώμης, καθώς και η σύνταξη του σχετικού πρακτικού. (η διαδικασία αυτή δεν έχει μοριοδότηση).

Θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις των υποψηφίων ενώπιον των συμβουλίων επιλογής, το διάστημα από 22/6/2017 έως 18/7/2017. (η διαδικασία δίνει μέχρι 8 μόρια).

Στις 19/7/2017 θα γίνει η κατάρτιση και ανάρτηση του τελικού αξιολογικού πίνακα της τελικής βαθμολογίας των υποψηφίων.

Στις 28/7/2017 θα δημοσιευθεί η απόφαση τοποθέτησης διευθυντών από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης.

Και τέλος, την 1η/8/2017 θα γίνει η ανάληψη υπηρεσίας των διευθυντών στις σχολικές μονάδες.

ΠΗΓΗ

Prev Ηλεκτρονικά και με χρήση κωδικών του TAXIS οι εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ
Next Ενημερωτική εκδήλωση για τη διά βίου μάθηση, επαγγελματική εκπαίδευση & κατάρτιση στον Βόλο