Βόλος: Πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στην παραλία Αναύρου

Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Βόλου μέσω της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. εγκατέστησε στην παραλία του Αναύρου το πρωτοποριακό σύστημα SEATRACK που διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων σε αμαξίδιο στη θάλασσα.

Το σύστημα αποτελείται από ειδική μεταλλική ράμπα η οποία καταλήγει μέσα στη νερό με τρόπο ώστε τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να εισέρχονται στη θάλασσα με ευκολία και κυρίως χωρίς κίνδυνο. Κατά την έξοδό τους από το νερό γίνεται η αντίστροφη διαδικασία και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν΄απολαύσουν το μπάνιο τους χωρίς τις δυσκολίες που μέχρι πρότινος ήταν για πολλούς απ΄αυτούς απαγορευτικές.

Όπως ανέφερε η κα Κότογλου, Πρόεδρος της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ., το σύστημα SEATRACK αποτελεί ευρεσιτεχνία του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει εγκατασταθεί σε οργανωμένες παραλίες σε αρκετά μέρη της Ελλάδος.

Η κυρία Κότογλου τόνισε ότι ο Δήμος Βόλου στέκεται αρωγός στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και σε συνεργασία με το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος» θα διατεθεί ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο για τις ανάγκες μεταφοράς προς και από την παραλία του Αναύρου για μια φορά την εβδομάδα.

Παράλληλα έκανε έκκληση προς τους λουόμενους και τους πολίτες γενικά να υπάρξει ευαισθησία για αποχή από βανδαλισμούς και κακοποίηση του μηχανήματος.

Σημειώνεται ότι το χειριστήριο της κατασκευής υπάρχει στον πύργο των ναυαγοσωστών και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να το ζητάνε και μετά τη χρήση να το επιστρέφουν σχετικά.

ΠΗΓΗ