Βόλος: Πρόστιμα στις επιχειρήσεις που δεν βάζουν λιποσυλλέκτη

Μόλις το 10% των υπόχρεων καταστηματαρχών έχει ανταποκριθεί στην απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ για την εγκατάσταση λιποσυλλέκτη, όπως ορίζει ο ειδικός κανονισμός αποχέτευσης και αφορά όλους τους χώρους εστίασης και τα εργαστήρια τροφίμων – ζαχαροπλαστικής.

Εξαιτίας του μικρού ποσοστού ανταπόκρισης των επαγγελματιών, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στην επιβολή προστίμου ύψους 200 ευρώ στις δραστηριότητες που δεν συμμορφώθηκαν.

Παρέχεται δε, χρονικό διάστημα μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, για την ενημέρωση των φακέλων αποχέτευσης και την παράλληλη τοποθέτηση λιποσυλλέκτη.
Με το πέρας της προθεσμίας αυτής, όταν διαπιστώνεται μη συμμόρφωση στην απόφαση, θα ακολουθούνται οι διαδικασίες διακοπής της σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της ΔΕΥΑΜΒ.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον κανονισμό, εφόσον η εγκατάσταση κεντρικού λιποσυλλέκτη δεν είναι δυνατή (π.χ. παλαιές κατασκευές), τότε πρέπει να τοποθετούνται λιποσυλλέκτες στις επί μέρους εγκαταστάσεις πλύσης. Οι λιποσυλλέκτες πρέπει να είναι δε, επαγγελματικού τύπου και όχι ένας απλός οικιακός σίφωνας.

ΠΗΓΗ

Prev Διακοπή λειτουργίας αντλιοστασίων αποφάσισε το συντονιστικό του Νομού Καρδίτσας
Next Θα φτιάξουν την μεγαλύτερη νουγκατίνα στον κόσμο