Βόλος: Ρητή δικάσιμος για τον Μάρκο Βαξεβανόπουλο ύστερα από την μήνυση Μουλά

Σε ρητή δικάσιμο στις 23 Μαΐου παραπέμφθηκε από το Αυτόφωτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης, μετά από μήνυση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά.

Ο κ. Βαξεβανόπουλος, συνελήφθη στις 8 το πρωΐ, όταν αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο σπίτι του και ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο Αστυνομικό Τμήμα. Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Βαξεβανόπουλος ανέφερε:

«Καλημέρα σε όσους αγωνίζονται. Έχω συλληφθεί γιατί ζήτησα δημόσιο λόγο για τη δημοσιά υγεία. Όχι στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Θα νικήσουμε”

Να σημειωθεί, πως μήνυση κατατέθηκε και εναντίον του Στέλιου Λημνιού, ο οποίος δεν συνελήφθη τελικά, με την αυτόφωρη διαδικασία και έδωσε και ο ίδιος το παρών στα Δικαστήρια.

Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για συγκέντρωση σήμερα στο Δημαρχείο

Στο μεταξύ, κάλεσμα συμμετοχής σε όλους του πολίτες απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα ΠΟλιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, σε νέα συγκέντρωση, στις 6 σήμερα το απόγευμα, στο Δημαρχείο Βόλου όπου πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να κατατεθεί το αίτημα για ειδική συνεδρίαση του σώματος για το θέμα της καύσης σκουπιδιών.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Για άλλη μια φορά καταφάνηκε το έλλειμμα δημοκρατίας που χαρακτηρίζει το Δήμο Βόλου. Πλήθος δημοτών μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών, με συγκεντρωμένες πάνω από 600 υπογραφές σε διάστημα μόλις τριών ημερών προσπάθησαν να αιτηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ειδική συνεδρίαση με τα εξής θέματα:
1) Καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-LAFARGE
2) Αναθεώρηση απόφασης για τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας σκουπιδιών προς καύση στο ΧΥΤΑ του Βόλου
3) Πρόταση συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων από το Δήμο Βόλου
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επέτρεψε στους εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών να πάρουν το λόγο ούτε για ένα λεπτό, ενώ με τις συνεχείς αποχωρήσεις της πλειοψηφίας φάνηκε ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για ένα τόσο σημαντικό και επείγον θέμα ήταν η όξυνση και τελικά η αναβολή της συνεδρίασης.
Ο κόσμος που ήταν παρών απαιτούσε να δοθεί ο λόγος στα μέλη της Επιτροπής για να ακουστεί η άποψη των πολιτών και για να κατατεθεί το αίτημα. Η απάντηση ήταν η Δημοτική Αρχή να αποχωρήσει και να κλείσει μάλιστα τα φώτα του Δημαρχείου θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των παρευρισκομένων.
Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου δεν θα πτοηθεί από πράξεις πολιτικής ανευθυνότητας. Δημοκρατικά και με πίστη στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης θα δηλώσει παρούσα και στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Καλούμε όλους τους πολίτες του Βόλου την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00 στη νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να κατατεθεί το αίτημά μας για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ας δείξουμε στη Δημοτική Αρχή ότι την εξουσία την έχουν οι πολίτες και απαιτούν δημοκρατία και ελευθερία έκφρασης και όχι φίμωση.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ