Βόλος: “Ριφιφί” στο κτήριο Παπαστράτου του Π.Θ. σε ώρα φοιτητικού πάρτι

Αναταραχή και προβληματισμό μεταξύ των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, προκαλεί η είδηση ότι, με την μέθοδο του ριφιφί, άγνωστοι εισήλθαν στο εργαστήριο του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, στο κτήριο Παπαστράτου, στην παραλία της πόλης και έκλεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα λογισμικά τους.

Το περιστατικό συνδέεται δε, από την Συνέλευση του Τμήματος – που συνεδρίασε εκτάκτως, με αφορμή το γεγονός αυτό – με την ανεξέλεγκτη κατάσταση που δημιουργούν τα φοιτητικά πάρτι, που γίνονται στον Θόλο του κτηρίου.

Κι αυτό γιατί, το ίδιο βράδυ που οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στο κτήριο, ανοίγοντας τρύπα σε τοίχο του εργαστηρίου, στον Θόλο γινόταν ένα ακόμη φοιτητικό πάρτι. Στο ψήφισμα μάλιστα, που εκδόθηκε, καλείται – μεταξύ άλλων – ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, να δρομολογήσει άμεσες αποφάσεις για την απαγόρευση των πάρτι στο Παραλιακό Συγκρότημα και να τις εφαρμόσει.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ψήφισμα που εξέδωσε η Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, τέτοιες ενέργειες υποβαθμίζουν την ποιότητα σπουδών όλων των φοιτητών του Τμήματος. Παράλληλα, καλείται η πανεπιστημιακή κοινότητα να αντιδράσει και να πάρει μέτρα ώστε να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα, τα οποία πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποινική τους διάσταση έχουν οικονομικές, ακαδημαϊκές και κοινωνικές συνέπειες.

Συγκεκριμένα, με το ψήφισμά της, η Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής καλεί όλα τα Όργανα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα (Συνελεύσεις Τμημάτων, φοιτητών, διοικητικών κ.α.) να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο γεγονός. Καλεί τον πρύτανη: 1) να ενεργήσει άμεσα για την καταγγελία του ποινικού αδικήματος της διάρρηξης και της κλοπής στο εργαστήριο του Τμήματος, 2) να μεριμνήσει για την ασφάλεια των φοιτητών και των εργαζομένων στο Παραλιακό Συγκρότημα με ενέργειες προς την υπηρεσία φύλαξης, 3) να δρομολογήσει άμεσες αποφάσεις για την απαγόρευση των πάρτι στο Παραλιακό Συγκρότημα και να τις εφαρμόσει, 4) να αναζητήσει άλλους χώρους ψυχαγωγίας των φοιτητών, εξετάζοντας ενδεχομένως και την εκμίσθωση κατάλληλων κτιρίων.

ΠΗΓΗ

Prev Ν.Δ.: Επωφελής για αγρότες και κτηνοτρόφους η συμφωνία CETA-Λαϊκίζει η κυβέρνηση
Next Ανέλαβε υπηρεσία ο Τοπικός Αστυνόμος Αργιθέας