Βόλος: Σήμερα το βράδυ η γιορτή Αστρονομίας

Πραγματοποιείται σήμερα στις 8μ.μ. στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η επίσημη «Γιορτή Αστρονομίας» με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων της Σχολής Αστρονομίας εξ αποστάσεως και των Πανελληνίων Μαθητικών Διαγωνισμών Αστρονομίας και Διαστημικής 2017, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Όπως αναφέρεται, «πρόκειται για μια εξαιρετική εκδήλωση –τη σπουδαιότερη και τη μεγαλύτερη της φετινής χρονιάς– που οργανώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας, αφού μια ολόκληρη 90άδα μαθητών και μαθητριών, με τους γονείς τους από όλη την Ελλάδα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ναύπακτο, το Αίγιο, τα Ιωάννινα, το Κιλκίς, την Πάτρα, τη Λάρισα, το Μεσολόγγι, τη Λαμία, τη Θήβα, τη Λακωνία, τη Δράμα, την Ηγουμενίτσα, το Καρπενήσι, το Αγρίνιο, την Άρτα, τη Βέροια, την Ελασσόνα, την Κρήτη, τον Πειραιά, την Κόρινθο και βέβαια το Βόλο, θα έρθουν στην πόλη μας για να παραλάβουν «ιδίαις χερσί», τα βραβεία, τους επαίνους, τις τιμητικές διακρίσεις και τα απολυτήριά τους, ως επιβράβευση της πολύ καλής έως άριστης επίδοσής τους στους διαγωνισμούς, τα τεστ και τις παντοίες εξετάσεις, στις οποίες συμμετείχαν.

Συγκεκριμένα η γιορτή αφορά μια 20άδα μαθητών και μαθητριών του 22ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής Γυμνασίου και Λυκείου, τον οποίο διεκπεραίωσαν επιτυχώς κατά τις τρεις φάσεις της διενέργειάς του. Αφορά ακόμη μια 30άδα σχεδόν μαθητών και μαθητριών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού, που έλαβαν μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής και αρίστευσαν όλοι ανεξαιρέτως. Αφορά, τέλος, μια 40άδα σχεδόν μαθητών και των μαθητριών της Σχολής Αστρονομίας εξ αποστάσεως, οι οποίοι αφού φοίτησαν επί ολόκληρη τριετία στις τρεις τάξεις της Σχολής, θα πάρουν τα απολυτήριά τους από τους καθηγητές, που τους δίδαξαν και από τους άλλους υπεύθυνους της Σχολής.

Εκτός από τους τίτλους των σπουδών τους, η Εταιρεία θα τους εφοδιάσει και με πολλά αναμνηστικά δώρα, όπως την εγγραφή τους δωρεάν στο περιοδικό «Ουρανός», που εκδίδεται από το 1990 ανελλιπώς, διάφορα αστρονομικά βιβλία και περιοδικά, μπλούζες, καπελάκια – τζόκεϊ, cd, dvd, αφίσες κ.λπ.

Για όλους δε, μαθητές, γονείς, καθηγητές, προσκεκλημένους κ.λπ., θα στρωθεί στο τέλος της γιορτής πλούσιος μπουφές».

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε άτομα από ανατροπή αυτοκινήτου
Next Καρδίτσα: Συζήτηση στο ΔΣ για τις προσλήψεις εργατών καθαριότητας