Βόλος: Σεμινάριο Βασικών Πρώτων Βοηθειών νεαρών προσφύγων

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης πραγματοποιήθηκε
σεμινάριο βασικών πρώτων βοηθειών στους φιλοξενούμενους των Κοινωνικών Διαμερισμάτων της ΑΡΣΙΣ στο Βόλο. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν  η παροχή βασικών γνώσεων και βασικών πρακτικών δεξιοτήτων για την προσφορά άμεσης και πρώτης φροντίδας σε καταστάσεις άμεσης ανάγκης καθώς αναγκαία θεωρείται η άμεση επέμβαση σε καταστάσεις επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα ενός ατόμου πριν την ιατρική φροντίδα.

DSCN2380

Οι φιλοξενούμενοι των Κοινωνικών Διαμερισμάτων γνώρισαν με πρακτικό τρόπο τις διαδικασίες ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν, να αξιολογούν και να αντιμετωπίζουν απειλητικές καταστάσεις για τη ζωή ενός ατόμου. Συγκριμένα, εκπαιδεύτηκαν στους τρόπους αντιμετώπισης των αιμορραγιών και των τραυμάτων, των εγκαυμάτων, των εγκεφαλικών κακώσεων και των κακώσεων στο σώμα, των δηλητηριάσεων, των δαγκωμάτων, των τσιμπημάτων και των Πρώτων Βοηθειών σε κρυοπαγήματα και θερμοπληξίες.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης και διήρκησε τέσσερις ώρες. Σημαντική αποτελεί η συμβολή της δωρεάν εκπαίδευσης των φιλοξενούμενων των Κοινωνικών Διαμερισμάτων της ΑΡΣΙΣ στην απόκτηση δεξιοτήτων και γνώσεων.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Συλλήψεις για διακίνηση αφορολόγητου καπνού
Next Καρδίτσα: Απεβίωσε ο γιατρός και πολιτευτής Γιώργος Πράντζος