Βόλος: Σεμινάριο ορυκτολογίας από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διοργανώνει Σεμινάριο Ορυκτολογίας, το οποίο περιλαμβάνει δύο κύκλους, θεωρητικών μαθημάτων και πρακτικών ασκήσεων.

Οι συμμετέχοντες εισάγονται στην Ορυκτοδιαγνωστική, δηλαδή στις μεθόδους αναγνώρισης των ορυκτών, καθώς και στην περιγραφή των βασικών ορυκτών της Ελλάδας και της Μαγνησίας. Παρουσιάζονται οι κύριες χρήσεις των ορυκτών, ενώ γίνεται ειδική εισήγηση για τους πολύτιμους λίθους. Οι θεωρητικές εισηγήσεις διαρκούν 2 ώρες.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι το εξής:
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου Ορυκτογένεση και Ορυκτοδιαγνωστική
Τετάρτη 08 Νοεμβρίου Α’ Ομάδα Ορυκτών
Σάββατο 11-12 Νοεμβρίου Ασκήσεις Υπαίθρου
Τετάρτη 15 Νοεμβρίου Β’ Ομάδα Ορυκτών
Τετάρτη 22 Νοεμβρίου Πολύτιμοι Λίθοι

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017, στις 20:00, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου (Μικρασιατών 1 με Ζάχου). Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 100€. Περιλαμβάνει τις θεωρητικές εισηγήσεις και τις ασκήσεις υπαίθρου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 24210 36555 (11:00-13:00) ή στο mail του Μουσείου [email protected] μέχρι την Τρίτη 31-10-2017.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματικές ομάδες που σχετίζονται με ορυκτά, όπως συντηρητές, αρχαιολόγοι, κοσμηματοπώλες, καθώς και σε όσους τρέφουν γενικά ενδιαφέρον για την εκμάθηση των βασικών στοιχείων της Ορυκτολογίας.
Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ