Βόλος: Σε κατάληψη τρία ΕΠΑΛ για την κατάργηση τμημάτων ειδικοτήτων

Σε κατάληψη βρίσκονται σήμερα το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας ενώ αποχή έκαναν χθες από τα μαθήματά τους οι μαθητές του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, διαμαρτυρόμενοι για τη μην έγκριση των ολιγομελών τμημάτων. Στο μεταξύ σήμερα ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας είχε συνάντηση με τη διεύθυνση του σχολείου σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο θέμα.

Οι μαθητές διεκδικούν να μην κλείσει κανένα τμήμα στα ΕΠΑΛ, ο κάθε μαθητής να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει και να την ολοκληρώνει χωρίς εμπόδια, να δοθούν όλα τα βιβλία των ειδικοτήτων, το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα ΕΠΑΛ κ.α.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας , Δήμητρα Πεχλιβάνου ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο παιδιά να μην μπορούν να φοιτήσουν στις ειδικότητες που επιθυμούν και αυτές να καταργούνται στη μέση της φοίτησης. “Προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε όσο πιο πολλούς φορείς μπορούμε να για μην μείνουν στον αέρα τα παιδιά και να νιώθουν αυτή την τρομερή ανασφάλεια. Είμαστε στο πλευρό τους και τα στηρίζουμε και μαζί μας είναι και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων”, επισήμανε.

Σημειώνεται ότι ήδη η ΕΛΜΕ Μαγνησίας που έχει σήμερα συνάντηση με το κλιμάκιο από την Αθήνα που δέχεται και επεξεργάζεται προτάσεις ενόψει της έλευσης του πρωθυπουργού στη Λάρισα, την ερχόμεμη Τρίτη, θα θέσει το θέμα της κατάργησης των πέντε ολιγομελών τμημάτων στα τρία προαναφερόμενα ΕΠΑΛ. Υπενθυμίζεται ότι σχετικό υπόμνημα έχει αποσταλεί στο υπουργείο Παιδείας ενώ και οι βουλευτές του Νομού έχουν καταθέσει επερωτήσεις και έχουν κάνει παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση επανεξέτασης  της απόφασης κατάργησης των πέντε τμημάτων.

ΠΗΓΗ

Prev Καρδίτσα: Παράταση για την αναζήτηση κατοικιών για τη φιλοξενία προσφύγων
Next Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για το 4ο Περιφερειακό Συνέδριο Θεσσαλίας