Βόλος: Σιωπηλή διαμαρτυρία για την εμποδισμένη μετακίνηση στην πόλη

Την Κυριακή 9 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί  και στο Βόλο η σιωπηλή Διαμαρτυρία για τον εμποδισμό της ελεύθερης μετακίνησης στις πόλεις μας. Η δράση θα υλοποιηθεί την 12.00 το μεσημέρι στην «πιστοποιημένη» παιδική χαρά στο Πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και όλοι οι συμμετέχοντες θα σταθούν σιωπηλοί, χωρίς να περπατούν, για 10 λεπτά (12.00-12.10),  με την μάσκα του Άφωνου, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το «ξάφνιασμα» από την έλλειψη μέριμνας πρόσβασης για όλους.

Την πρόσκληση για συμμετοχή προς όλους απευθύνουν όλοι οι μαθητές που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία FREE Mobility, σε κάθε πόλη της χώρας, για να συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πήγασε από τον εμποδισμό και την έλλειψη ελευθερίας μετακίνησης των πεζών που παρατηρείται στις πόλεις όλης της χώρας.

Η κατάληψη των πεζοδρομίων από τα αυτοκίνητα, το άπλωμα των εμπορευμάτων, τα τραπεζοκαθίσματα, η κακή τοποθέτηση της σήμανσης σε συνδυασμό με τις κολώνες στους δρόμους και τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία των καταστημάτων, προκαλούν δυσκολία έως και αδυναμία ελεύθερης πρόσβασης σχεδόν στο 50% του πληθυσμού της χώρας.

ΆΦΩΝΟΙ

Έτσι και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι ομάδες των μαθητών που έλαβαν μέρος στις εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY, θα καλέσουν τις τοπικές αρχές και τους συμπολίτες τους σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία με την δράσης «ΑΦΩΝΟΙ, Μπροστά στο Πρόβλημα».

Με κοινή απόφαση τους, οι ομάδες του ECOMOBILITY (5ο Γυμνάσιο Βόλου), FREEMOBILITY (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου) και ο υπεύθυνος πόλης κ. Πέτρος Μπέλλος, επέλεξαν ως σημείο διαμαρτυρίας την «πιστοποιημένη» παιδική χαρά στο Πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, απαιτώντας πρόσβαση όλων των παιδιών με αναπηρία στις παιδικές χαρές, με ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια, για χρήση και από παιδιά με αναπηρία.

Μένουμε «ΑΦΩΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ», και λέμε ένα ισχυρό «ΟΧΙ» σε ξεχωριστές παιδικές χαρές για παιδιά με αναπηρία.

Λέμε «ΝΑΙ» στην πρόσβαση όλων των παιδιών σε κάθε παιδική χαρά… λέμε «ΝΑΙ» στο παιχνίδι με τους φίλους χωρίς αποκλεισμούς!!

 

ΠΗΓΗ

Prev Ζητούν υλικό και προσωπικό για τους Περιφερειακούς της ΕΡΤ
Next Kατάστημα ψιλικών πουλούσε παράνομα κροτίδες