Βόλος: Στην Δικαιοσύνη προσφεύγει για τα αδέσποτα η αντιδήμαρχος

Στην Δικαιοσύνη προτίθεται να προσφύγει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Νατάσα Μορφογιάννη με αφορμή καταγγελίες και βίντεο της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και παρουσιάζουν μια απαράδεκτη κατάσταση στο Καταφύγιο Αδεσπότων στις Γλαφυρές.

Στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής – κατά την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα η ανάληψη πολυετούς υποχρέωσης για την προμήθεια τροφών για την σίτιση των αδέσποτων – η κ. Μορφογιάννη έκανε λόγο για παρανομίες, είπε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν καταστατικά και σύλλογοι πίσω από τις Φιλοζωικές, ενώ πρόσθεσε ότι έψαχνε να βρει τι ήταν αυτό που έβλεπε στο βίντεο της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου.

Σε ερώτηση του επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργ. Πατσιαντά, αν ανέλαβε καθήκοντα ο κτηνίατρος Κων. Παγουρτζής, για την κτηνιατρική περίθαλψη των αδέσποτων, η αντιδήμαρχος απάντησε ότι ο διαγωνισμός έγινε εδώ και τρεις εβδομάδες και το θέμα βρίσκεται στην Περιφέρεια, ενώ για το μεσοδιάστημα, όπως είπε, βοηθάει ο κτηνίατρος την κατάσταση.

Απαντώντας εξάλλου, σε ερώτηση του επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου» Μιχ. Μιτζικού αν τηρήθηκε το μνημόνιο συνεργασίας με τις Φιλοζωικές που είχε υπογραφεί, η αντιδήμαρχος απάντησε ότι τηρήθηκε από την πλευρά του Δήμου και πρόσθεσε ότι τους κάλεσε και ζήτησε τη συνεργασία τους, ξανά.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος θύμισε – μεταξύ άλλων – ότι τα αδέσποτα ήταν προεκλογική δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και πρόσθεσε ότι «όταν αναφερόμαστε σε θέματα που οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση περί άλλων τυρβάζετε. Δεν κάνετε κάτι για να σταματήσετε τις αιτίες που οδηγούν στην εξαθλίωση, αλλά υπερασπίζεστε αυτές τις πολιτικές», είπε.

ΠΗΓΗ

Prev Μικροβιολογική επιβάρυνση στο νερό Χανίων και Δράκειας
Next Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου για την κατάσταση στο κυνοκομείο