Βόλος: Στον Εισαγγελέα για ενδεχόμενο ρύπανσης στο λιμάνι η αντιπεριφερειάρχης

Σε ύπαρξη λυμάτων στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Τελωνείου και Δημαρχείου παραπέμπουν τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών που διενήργησαν στις 2 Απριλίου οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, αφού στο συγκεκριμένο σημείο βρέθηκε επιβάρυνση του νερού με κωλοβακτηρίδια και αμμωνία. Κατόπιν τούτου, η αντιπεριφερειάρχης, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη πήγε σήμερα στον εισαγγελέα, προκειμένου να διατάξει προκαταρκτική για να εντοπιστεί ο ρυπαντής του θαλάσσιου χώρου.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, εδώ και 10 ημέρες, στο χώρο ελλιμενισμού των αλιευτικών σκαφών στο λιμάνι του Βόλου παρατηρήθηκε καφέ κηλίδα ανοιχτού χρώματος, που φεύγει και επανέρχεται μετά από μερικές ημέρες.
Το φαινόμενο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 2 Απριλίου και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας έκανε δειγματοληψίες, τα αποτελέσματα των οποίων βγήκαν το χθες το μεσημέρι και δείχνουν αυξημένες τιμές σε κωλοβακτηρίδια και αμμωνία, αποτελέσματα, που σύμφωνα με την ίδια παραπέμπουν σε αστικά λύματα.
Η κ. Κολυνδρίνη δήλωσε ότι από συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας με το Λιμεναρχείο και τη ΔΕΥΑΜΒ προκύπτει ότι δεν υπάρχει διαρροή από αγωγό ομβρύων που καταλήγει στο σημείο και προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, η ίδια πήγε σήμερα τα αποτελέσματα των μετρήσεων στην Εισαγγελία, ώστε να διατάξει προκαταρκτική εξέταση και να διαπιστωθεί η πηγή της ρύπανσης.
Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο εμφανίζεται ρύπανση σε διάστημα 2-3 ημερών, που στη συνέχεια διαλύεται αλλά εμφανίζεται ξανά.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών στην περιοχή του Αλμυρού
Next Το πρόγραμμα της Περιφοράς των Επιταφίων στο δήμο Βόλου