Βόλος: Στον εισαγγελέα για την καταστροφή του πάρκου στα Αστέρια οι περίοικοι

Στον εισαγγελέα θα προσφύγουν αύριο Πέμπτη κάτοικοι της συνοικίας Αστέρια Αγριάς διαμαρτυρόμενοι για την καταστροφή του πάρκου του οικισμού. Επιπλέον στις 11 το πρωί ετοιμάζουν “γιορτή” για την ολοκλήρωση των εργασιών, όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτης. Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αστέρια Αγριάς Κ. Θεοδοσόπουλος επισήμανε ότι η δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΜΒ τους εμπαίζουν, το έργο θέλει τουλάχιστον ένα μήνα να ολοκληρωθεί, και η καταστροφή του πάρκου είναι ολοκληρωτική. “Οι εργασίες κατασκευής του αντλιοστασίου έπρεπε να ολοκληρωθούν μετά από πέντε παρατάσεις το Σεπτέμβριο του 2015, όπως ισχυρίζονταν η δημοτική αρχή στα δικαστήρια και τα κέρδιζε μέχρι τώρα. Αλλά το έργο συνεχίζεται καταστρέφοντας το μοναδικό μας πάρκο”.

unnamed-4
Επιπλέον ο κ. Θεοδοσόπουλος επισήμανε ότι ο δήμος Βόλου έκανε το έργο σε ένα χώρο που είναι περιουσιακό στοιχείο του οικοδομικού συνεταιρισμού. Τόνισε ότι επί έξη και πλέον μήνες οι κάτοικοι ζουν με το θόρυβο, τη σκόνη ενώ 19χρονος αυτιστικός που ζει κοντά στο πάρκο αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας από όλη αυτή τη φασαρία και το θόρυβο. Ανέφερε ότι μόλις προχθές σε μία κίνηση ελιγμού που έκανε το μηχάνημα που μπήγει τους πασάλους, έριξε μία ελιά που έπεσε πάνω σε μπαλκόνι σπιτιού.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της επιχείρησης Απ. Γαλάτης, η πασσαλόμπηξη θα τελειώσει μέχρι αύριο και θα ξεκινήσουν οι εργασίες να πέσουν μπετά και να τοποθετηθεί το αντλιοστάσιο. Όλα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η αποκατάσταση του πάρκου.

unnamed

Γαλάτης μηνύει Θεοδοσόπουλο
Τέλος ο κ. Θεοδοσόπουλος επισήμανε ότι χθες ο κ. Γαλάτης του έκανε μήνυση ισχυριζόμενος ότι δεν είναι νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος του Συλλόγου. “Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Πήγα χθες και έδειξα όλα τα αποδεικτικά στοιχεία ότι είμαι νόμιμος πρόεδρος και με τριετή θητεία και όλα αυτά που ισχυρίζονται με προσβάλλουν. Θα καταθέσω εναντίον του αγωγή σήμερα. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα”, επισήμανε ο κ. Θεοδοσόπουλος.

ΠΗΓΗ