Βόλος: Στο Αερινό το μεσημέρι τα πρώτα τρακτέρ

Στον κόμβο του Αερινού θα συγκεντρωθούν σήμερα στη μία το μεσημέρι τα πρώτα τρακτέρ των αγροτών της ΠΑΣΥ συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτών. Τα βασικά ζητήματα που τους απασχολούν είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο αγροτοσυνδικαλιστής από το Βελεστίνο Νίκος Αγγελής, “η κατάσταση είναι τραγική. Το κόστος παραγωγής είναι τεράστιο, δεν έχουμε αντικείμενο να εργαστούμε καθώς αυτά που καλλιεργούμε δεν αποφέρουν τίποτα με τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που καλούμαστε να πληρώσουμε.

Το 60% των αγροτών είναι ανασφάλιστοι”, εξήγησε. Επιπλέον ανέφερε ότι θα πρέπει να αλλάξει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ αναφορικά με τις αποζημιώσεις. “Δεν είναι δυνατόν να σου λέει ότι δεν σε αποζημιώνω αν δεν έχει καταστραφεί τουλάχιστον το 30% της παραγωγής. Δηλαδή έχω εκατό δένδρα, καταστράφηκαν τα 30 και δεν παίρνω αποζημίωση γιατί έπρεπε να καταστραφούν 32. Αντιλαμβάνεστε πόσο παράλογο είναι”.

Στο μεταξύ στον κόμβο του Βελεστίνου θα βγουν τις επόμενες ημέρες τρακτέρ από Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Σημειώνεται ότι οι ενημερωτικές στα χωριά συνεχίζονται και η πρόσκληση προς όλους να συμμετέχουν.
Οι αγρότες του Αλμυρού θα καθορίσουν τη στάση τους σε συνάντηση που θα έχουν αύριο Παρασκευή στις 7μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο.

ΠΗΓΗ