Βόλος: Στο Δίκτυο “Βιώσιμη πόλη” ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Τη συμμετοχή του στην ιδρυτική συνέλευση του δικτύου πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ανακοίνωσε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, μοναδικός εκπρόσωπος της Μαγνησίας στο Δίκτυο, στο οποίο μετέχουν 25 Δήμοι από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στόχος του δικτύου είναι η εξασφάλιση κοινής χρηματοδότησης από μεγάλα Ευρωπαϊκά προγράμματα στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης που βελτιώνει όχι μόνο την ποιότητα του περιβάλλοντος για τους πολίτες αλλά και την εικόνα της πόλης και άρα την ελκυστικότητά της στις επενδύσεις.

«Αναπτύσσουμε νέες συνεργασίες και στηρίζουμε ένα δίκτυο αλληλοϋποστήριξης Δήμων ώστε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε διεκδικήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα ώστε τα χρηματοδοτικά εργαλεία να ωφελήσουν περισσότερους πολίτες. Οι συμπράξεις σε Δίκτυα αποτελούν καλή πρακτική στην Ε.Ε. κι αυτό ακριβώς υποστηρίζουμε με τη συμμετοχή μας σ το Δίκτυο «Βιώσιμη πόλη» επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού του Δήμου Ν. Πηλίου κ. Μιλτ. Παπαδημητρίου.

Και καταλήγει λέγοντας πως συνειδητά όλοι οι εταίροι αλλά και οι συνεργαζόμενοι φορείς όπως Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα κ.α., προχωρούν στην υλοποίηση του οράματος της «ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ» και εκτιμούν πως σε διάστημα δύο περίπου μηνών θα είναι έτοιμοι να εισηγηθούν την έγκρισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο», καταλήγει ο κ. Παπαδημητρίου.

Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος κ. Νικ. Φορτούνας και ο Αντιδήμαρχος κ. Μ. Παπαδημητρίου συναντήθηκαν σε θετικό κλίμα συνεργασίας με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου, Καθηγητή κ. Γ. Πατρίκιο και εξέτασαν την πορεία προτάσεων που έχουν υποβληθεί από τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου ενώ συζήτησαν και για νέα προγράμματα.
Έγινε γνωστό ότι μέχρι το Πάσχα περίπου θα εκδοθεί απόφαση έγκρισης της πρότασης για την κατασκευή 8 παιδικών χαρών σε όλο τον Δήμο, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ ώστε να ακολουθήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και η κατασκευή τους.

Συνάντηση με Γ. Σταθάκη

Εξάλλου, την άρση απαγορεύσεων εκμετάλλευσης λατομικών χώρων με την παράταση χρονικής ισχύος ΜΠΕ που είχαν εκπνεύσει, ζήτησαν από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γ. Σταθάκη, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νικ. Φορτούνας και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού κ. Μ. Παπαδημητρίου στη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο με τη συμμετοχή του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλεξ. Μεϊκόπουλου και των Προέδρων των συνεταιρισμών των λατόμων.
Η Δημοτική Αρχή παρουσίασε στον Υπουργό όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει για την ορθολογική – βιώσιμη συνεκμετάλλευση των λατομικών χώρων στο Ν. Πήλιο και ζήτησε τη συνδρομή του ώστε να επιλυθούν κάποιες σημαντικές εκκρεμότητες.

ΠΗΓΗ