Βόλος: Στο Νοσοκομείο 15χρονη που σώθηκε από βέβαιο πνιγμό

Aπό βέβαιο πνιγμό σώθηκε μια 15χρονη κοπέλα, χάρη στην σωτήρια επέμβαση μιας γιατρού του Κέντρου Υγείας Αλμυρού. Το παραλίγο τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της Αμαλιάπολης, στις 12:20 σήμερα το μεσημέρι κι ενώ η κοπέλα κολυμπούσε.

Κάποια στιγμή, έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Αλμυρού, όπου – για καλή της τύχη – βρισκόταν η γενική γιατρός, κ. Μαίρη Καρακατσάνη, η οποία έχει υπηρετήσει για επτά χρόνια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου και – κατά συνέπεια – γνώριζε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει. Προχώρησε σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και εν συνεχεία τη διασωλήνωσε, ενώ παράλληλα, κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να μεταφέρει την 15χρονη στο Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς το Νοσοκομείο, το κορίτσι άνοιξε τα μάτια του και έδειξε ότι συνήλθε, προς έκπληξη του γιατρού και του πληρώματος του ασθενοφόρου.

Η 15χρονη – που σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας – νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου και φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

ΠΗΓΗ