Βόλος: Στο στόχαστρο η παράνομη στάθμευση

Τροχαία και Δημοτική Αστυνομία ξεκίνησαν ελέγχους για παράνομη στάθμευση οχημάτων και δικύκλων στο κέντρο κυρίως της πόλης. Ήδη από σήμερα δύο κλιμάκια των πέντε ατόμων της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκονται στους δρόμους με το ένα να ασχολείται με τις κλήσεις για παράνομη στάθμευση και το δεύτερο να βεβαιώνει κλήσεις.

Ειδικότερα η αστυνόμευση γίνεται στο κέντρο της πόλης, στους δρόμους Δημητριάδος, Καρτάλη, Ιάσονος και Ιωλκού και δεδομένης της συνεργασίας με την Τροχαία, όταν κάνουν ελέγχους οι τροχονόμοι, οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας κάνουν ελέγχους σε κάθετους πεζόδρομους από την οδό Μεταμορφώσεως και από τη Γαλλίας μέχρι Δημητριάδος, έως τη Φιλελλήνων, όπου υπάρχουν σταθμευμένα αυτοκίνητα που εμποδίζουν τη διέλευση των ΑμεΑ και των πολιτών, ενώ δίνεται μεγάλη βαρύτητα στο ωράριο φόρτωσης – εκφόρτωσης που δεν τηρείται.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι εκκρεμεί αίτημα της δημοτική αρχής για πρόσληψη περισσότερων ατόμων στη δημοτική αστυνομία. Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας επισήμανε ότι απαιτείται η στήριξη και η συνεργασία όλων για να εφαρμοστούν άρτια τα μέτρα ελεύθερης κυκλοφορίας οχημάτων και δικύκλων. Επιπλέον επισήμανε ότι υπάρχει συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Βόλου. «Οι δρόμοι πρέπει να είναι ανοιχτοί, να υπάρχει λεωφορειόδρομος και να μην παρατηρείται το φαινόμενο ολιγόλεπτης στάθμευσης, διότι δημιουργείται πρόβλημα και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος». Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και πολιτικό προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας στο τέλος του μήνα που θα υπάρχουν αποτελέσματα θα εξεταστεί τι αποδοτικότητα είχαν και ανάλογα θα εξεταστεί αν πρέπει να εφαρμοστούν ακόμη πιο εντατικά μέτρα ή να παραμείνουν αυτά που εφαρμόζονται.

 

ΠΗΓΗ

Prev Ημερίδα για το Karditsa Earthquake Project
Next Καρδίτσα: Εκδηλώσεις μνήμης για τους ήρωες του υψώματος 731