Βόλος: Συγκέντρωση από το Σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού

Σε συγκέντρωση στην οδό Ερμού, στο ύψος της πλατείας Πανεπιστημίου στις 12 το μεσημέρι για πικετοφορία και μαζική εξόρμηση στους χώρους εστίασης στο κέντρο της πόλης, καλεί για αύριο Πέμπτη 20 Ιουλίου, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, η Επιτροπή αγώνα επισιτισμού – τουρισμού του ΠΑΜΕ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου, Γιώργος Μαστρογιάννης, Κώστας Γκουντέλιας και το μέλος του Σωματείου Αγαθή Μανίκα, τόνισαν ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου είναι χωρίς συλλογικές συμβάσεις, τους απασχολούν ώρες ατέλειωτες, τους έχουν ανασφάλιστους και απλήρωτους ενώ οι συνθήκες εργασίας από την μικρότερη έως την μεγαλύτερη επιχείρηση είναι άθλιες έως τραγικές.

«Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό και άνεργοι είμαστε, και μισοαπασχολούμενοι είμαστε και κακοπληρωμένοι είμαστε όσοι πληρωνόμαστε γιατί πολύ μένουμε και απλήρωτοι ενώ μας τσακίζουν την υγεία μας στα πολυτελή σύγχρονα κάτεργα, που τα ονομάζουν πεντάστερα ξενοδοχεία», ανέφεραν τα μέλη του Σωματείου, που κάλεσαν τους εργαζόμενους να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι στο μαρτύριο που περνούν καθημερινά, είτε ψάχνοντας μια δουλειά των 400 €, είτε δουλεύοντας τελικά για πολύ λιγότερα.

Από τα 500 εγγεγραμμένα μέλη που αριθμεί το Σωματείο στη Μαγνησία, είναι απροσδιόριστο πόσοι δουλεύουν, ενώ για τα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής αναφέρθηκε ότι το προσωπικό είναι πολύ λίγο και οι πιο πολλοί κάνουν πρακτική με μισθούς μέχρι 400 €.

ΠΗΓΗ