Βόλος: Συνάντηση επικεφαλής παρατάξεων για το θέμα της ΕΡΓΗΛ

Συνάντηση μεταξύ του Δήμου, της ΔΕΥΑΜΒ και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το θέμα της ΕΡΓΗΛ. Στη συνάντηση εκτός των παρατάξεων, θα συμμετέχει κι ένας εκπρόσωπος από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, ενώ θα παραστούν και οι νομικοί σύμβουλοι της ΔΕΥΑΜΒ.

Η σχετική πρόταση -που έγινε αποδεκτή από όλες τις πλευρές – κατατέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Όσον αφορά στο έγγραφο που κατέθεσε στο προεδρείο, ο σύμβουλος της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Τέλης Δουλόπουλος, ζητώντας ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό, ο εκτελών χρέη δημάρχου, κ. Θάνος Θεοδώρου τόνισε πως αυτό θα εξαρτηθεί από τους νομικούς συμβούλους της Επιχείρησης, οι οποίοι και θα κρίνουν αν υπάρχει λόγος τέτοιας συνεδρίασης, υπό την έννοια ότι δεν μπορούν να εκτεθούν δημόσια και ανοιχτά, τα «όπλα» που προτίθεται να χρησιμοποιήσει στο εξής, η ΔΕΥΑΜΒ για να αντικρούσει τις απαιτήσεις της ΕΡΓΗΛ που διεκδικεί 11 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως δήλωσε ο κ. Θεοδώρου, κατά την ενημέρωση που έκανε στο σώμα, «πρόκειται για ένα σκάνδαλο που έρχεται από τα προηγούμενα έτη έχει εξελιχθεί σε μία βόμβα που παραλάβαμε το 2014 και καταφέραμε να κερδίσουμε τρία χρόνια ώστε να μην μπορεί αυτή η εταιρεία να ορμήξει στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ. Είμαστε αισιόδοξοι ότι δε θα υποστεί η ΔΕΥΑΜΒ αυτές τις εξελίξεις».

Ο κ. Θεοδώρου απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις παρατάξεις να αφήσουν πίσω τα εγκληματικά – όπως είπε – λάθη που έχουν γίνει από τις προηγούμενες Διοικήσεις, ενώ κάλεσε σε συστράτευση και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ, κάποιοι από τους οποίους ευθύνονται επίσης για παραλείψεις, όσον αφορά στους χειρισμούς της υπόθεσης.

Οι μειοψηφίες

Τοποθετούμενος επί του θέματος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Μαργ. Πατσιαντάς ανέφερε ότι οι προθεσμίες εκπνέουν και πρέπει να υπάρξει η συσπείρωση των παρατάξεων, αρχής γενομένης από τη συνάντηση των επικεφαλής την Πέμπτη, χωρίς αυτή να αποκλείει – όπως είπε – μια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα.

Ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Φ. Λαμπρινίδης ζήτησε επίσης, να υπάρξει ειδική συνεδρίαση του σώματος για το θέμα, ενώ ο σύμβουλος της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Τ. Δουλόπουλος, χαρακτήρισε «βραδυφλεγή βόμβα» την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, πρότεινε, όπως εκτός από την συνάντηση να υπάρξει και μια έκθεση πεπραγμένων και χειρισμών σχετικά με την υπόθεση, καθώς και να οριστεί ειδική συνεδρίαση.

Αίσθηση πάντως, προκάλεσε η δήλωσε του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Απ. Γαλάτη, ο οποίος άφησε σαφέστατες αιχμές για δημοτικούς συμβούλους που βρίσκονται σε επαφή με την ΕΡΓΗΛ.

Αντικρούοντας την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει ειδική, ανοιχτή συνεδρίαση για το θέμα, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ποιος μου λέει εμένα ότι μετά τη συνάντηση δε θα τα ξέρουν όλα στην ΕΡΓΗΛ; Δεν είναι άνθρωποι εμπιστοσύνης οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Ξεκινά η παροχή φυσικού αερίου στην Καρδιτσομαγούλα
Next Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Πρώτες Βοήθειες για Παιδιά» από το Νοσοκομείο Βόλου