Βόλος: Συνέλευση Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών

Κάλεσμα προς όλους τους πολίτες του Βόλου να δώσουν το παρών αύριο Τετάρτη 22-11-2017 στις 20:30, στη Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (είσοδος από Ιάσονος), όπου θα γίνει συζήτηση για τις μελλοντικές τους κινήσεις, απευθύνουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η υποχώρηση της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάζει τους πολίτες του Βόλου. Αντίθετα πρέπει να μας ανησυχεί το γεγονός ότι την ίδια ώρα που ορίστηκε το πρωί της Δευτέρας Δημοτικό Συμβούλιο, ύπουλα προσπάθησαν να αποψιλώσουν τα δέντρα στην οδό Καραμπατζάκη.  Τα σκουπίδια εξακολουθούν να καίγονται από την ΑΓΕΤ δίπλα στα σπίτια μας. Συνολικά 200.000 τόνοι σκουπιδιών αμφιβόλου προελεύσεως θα καίγονται στους μη συμβατούς κλιβάνους της τσιμεντοβιομηχανίας.  Άλλοι 60.000 τόνοι λυματολάσπης και υλικά που θα παράξουν διοξίνες και φουράνια σύμφωνα με την αδειοδότηση θα καούν ετησίως. Πρέπει να το σταματήσουμε άμεσα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα Υπουργείο Περιβάλλοντος που κωφεύει στις διαμαρτυρίες των πολιτών και των φορέων και έναν Δήμο που τηρεί μία στάση Πόντιου Πιλάτου στο έγκλημα που επιτελείται».

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ