Βόλος: Συνεργασία του Μητροπολίτη με τους Δ/ντές Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο επισκέφθηκαν σήμερα, στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ.κ. Γεώργιος Πολύζος (Α’θμιας) και Σωκράτης Σαβελίδης (Β’θμιας).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα συνεργασίας της Τοπικής μας Εκκλησίας και της Εκπαιδευτικής Κοινότητας Μαγνησίας, ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2017-2018. Συγκεκριμένα, επικαιροποιήθηκε η συνέχιση της στήριξης της Ιεράς Μητρόπολης προς τους άπορους μαθητές, με την παροχή πρωινού γεύματος ή και μεσημεριανού, όπου αυτό απαιτηθεί, μέσω των κατά τόπους ενοριών.

Συζητήθηκε, επίσης, η υλοποίηση προγραμμάτων ενίσχυσης των ΡΟΜΑ και των προσφύγων μαθητών, που φοιτούν στα σχολεία της επαρχίας μας, ενώ προγραμματίστηκε και σειρά εκδηλώσεων, για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου, εκ μέρους της Εκκλησίας, όπως η τέλεση του Μυστηρίου του ιερού Ευχελαίου, που θα τελεστεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 25/9, στις 5 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος του κ. Ιγνατίου.

ΠΗΓΗ