Βόλος: Συνεχίζουν την αποχή μέχρι Δευτέρα οι συμβασιούχοι

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 26 Ιουνίου θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι συμβασιούχοι του Δήμου Βόλου, σύμφωνα με τα όσα αποφάσισαν σε πολύωρη ενημερωτική συνέλευση που έκαναν στο Εργατικό κέντρο Βόλου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Εξάλλου, την Δευτέρα και στο πλαίσιο στάσης εργασίας που έχει αποφασιστεί για τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, οι συμβασιούχοι θα κάνουν συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι, με σημείο συνάντησης το Δημαρχείο Βόλου.

Στις 5:30 το απόγευμα της Δευτέρας θα κάνουν παράσταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από το οποίο θα ζητήσουν πολιτική στήριξη και αν τη λάβουν, σε ένδειξη καλής θέλησης θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους την Τρίτη και Τετάρτη.

Σε διαφορετική περίπτωση αποφάσισαν να ξεκινήσουν καταλήψεις στον ΧΥΤΑ Βόλου και στα αμαξοστάσια Βόλου και Ν. Ιωνίας. Για την ερχόμενη Πέμπτη 29 Ιουνίου, έχει προγραμματιστεί πάντως, νέα 24ωρη απεργία.

unnamed (1)

 

Ψήφισμα υπέρ των συμβασιούχων φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή

Μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης των συμβασιούχων για την πορεία των κινητοποιήσεών τους, η Δημοτική Αρχή Βόλου έκανε γνωστό πως  τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων και καταθέτει ψήφισμα προ έγκριση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

Στο πλευρό των εργαζομένων – συμβασιούχων του ΟΤΑ, που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους, με βάση τις κυβερνητικές δεσμεύσεις που τους είχαν δοθεί, τάσσεται η Δημοτική Αρχή του Βόλου και προς τούτο στη συνεδρίαση της Δευτέρας, του Δημοτικού Συμβουλίου, φέρνει προς έγκριση ψήφισμα.

Με το ψήφισμα αυτό, που ήδη έχει κατατεθεί στα πρακτικά, ζητείται άμεση νομοθετική παρέμβαση που θα διασφαλίζει την απασχόληση των εργαζομένων αλλά και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και διατυπώνεται η προειδοποίηση ότι σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος θα κλείσει και μαζί με τους εργαζόμενους θα αγωνιστεί για να διασφαλιστεί η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Πιο συγκεκριμένο στο σχέδιο ψηφίσματος αναφέρονται τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον και ανησυχία την παρατεινόμενη εκκρεμότητα από την πλευρά της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του προβλήματος των συμβασιούχων, με τις πολλαπλές δυσμενείς επιπτώσεις στη λειτουργία των ΟΤΑ και στην καθημερινότητα των πολιτών και που συνιστά, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες, ευθεία απειλή για τη δημόσια υγεία.

Ζητούμε από την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα, χωρίς καμία χρονοτριβή, σε μια οριστική λύση του θέματος με νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει την απασχόληση των εργαζομένων αλλά και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων και στο δίκαιο αίτημά τους για μονιμοποίηση, αφού αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες ανάγκες και σε που κάθε περίπτωση έγιναν αποδέκτες υποσχέσεων, η μη υλοποίηση των οποίων δεν τιμά κανένα.

Δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της είμαστε αποφασισμένοι να υιοθετήσουμε την επιλογή, κυρίαρχη στο σύνολο των ΟΤΑ, να κλείσουν οι Δήμοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και μαζί με τους εργαζόμενους να αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γιώργος Μουλάς

 

Ο εκτελών χρέη Δημάρχου, αντιδήμαρχος

Θάνος Θεοδώρου

ΠΗΓΗ

Prev Καρδίτσα: Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η ανάπλαση της Παλιάς Ηλεκτρικής
Next Υπ. Τουρισμού: Δεν είμαστε αρμόδιοι για κινηματογραφικές παραγωγές