Βόλος: Ταφές και την Κυριακή στο Κοιμητήριο Κούκου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας, που συνεδρίασε σήμερα, η τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Κοιμητηρίου «Κούκος», που πλέον θα είναι ανοιχτό Κυριακές και αργίες, εκτός Χριστουγέννων, Πάσχα και Δεκαπευνταύγουστου.
Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων και μέλος της Ε.Π.K. Χρ. Στεφόπουλος ανέφερε ότι θα ζητηθεί η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες την Κυριακή, ενώ μέχρι τότε θα χρησιμοποιηθούν οκταμηνίτες ή το έργο θα δοθεί σε εργολάβο. Επιπλέον εκτίμησε ότι το κόστος λειτουργίας του Κοιμητηρίου του Κούκου τις Κυριακές, ανέρχεται σε 10.000 ευρώ για ένα χρόνο, όμως αποφασίστηκε να γίνει, καθώς υπήρχαν πολλά αιτήματα πολιτών. Υπενθύμισε ακόμη, ότι στα περιφερειακά κοιμητήρια γίνονταν κανονικά ταφές την Κυριακή.

Ο Χρ. Στεφόπουλος ανέφερε επίσης ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο τιμοκατάλογος μειώνεται κατά 80% στα περιφερειακά κοιμητήρια, ενώ στον «Κούκο» τα τέλη ταφής μειώνονται από 230 σε 210 €.

Επιπλέον, σύμφωνα με το νέο Κανονισμό, οι άποροι θα θάβονται δωρεάν, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος, απαντώντας ο κ. Στεφόπουλος σε ερώτηση του Απ. Νάνου, κατά πόσο η δημοτική αρχή σκοπεύει να δημιουργήσει αποτεφρωτήριο στον Κούκο, απάντησε ότι σύμφωνα με λεπτομερή διερεύνηση του θέματος, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, καθώς δεν υπάρχει σχετικό νομικό καθεστώς.

 

ΠΗΓΗ