Βόλος: Τεχνικό πρόβλημα μετάδοσης θεμάτων σε εξεταστικό κέντρο

Ομαλά εξελίχθηκαν και σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις στη Μαγνησία, πέρα από το γεγονός ότι απαιτήθηκε η ενεργοποίηση του προβλεπόμενου εναλλακτικού τρόπου παραλαβής θεμάτων καθώς εκδηλώθηκε τεχνικό πρόβλημα της συσκευής μετάδοσης θεμάτων (VBI) σε εξεταστικό κέντρο της περιφέρειας.

Ειδικότερα σήμερα οι απόφοιτοι μαθητών των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων στα 20 εξεταστικά κέντρα της ΔΔΕ Μαγνησίας, διαγωνίστηκαν στο μάθημα Αρχαία Ελληνικά της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, στα Μαθηματικά της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών καθώς και στα Μαθηματικά της Ομάδας Προσανατολισμού Οικονομίας & Πληροφορικής.
Στις εξετάσεις των Αρχαίων Ελληνικών της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, συμμετείχαν 500 μαθητές σε σύνολο 525 και απουσίασαν 25. Στα Μαθηματικά της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών σε σύνολο 490 υποψηφίων, συμμετείχαν 457, ενώ απουσίασαν 33. Στα Μαθηματικά της Ομάδας Προσανατολισμού Οικονομίας & Πληροφορικής σε σύνολο 293 υποψηφίων, συμμετείχαν 279 και απουσίασαν 14. Συνολικά οι υποψήφιοι ήταν 1308, εξετάστηκαν 1236 και απουσίασαν 72.

Κατά τη δοκιμαστική διαδικασία παραλαβής των θεμάτων εξετάσεων, εκδηλώθηκε τεχνικό πρόβλημα της συσκευής μετάδοσης θεμάτων (VBI) σε εξεταστικό κέντρο της περιφέρειας. Άμεσα ενεργοποιήθηκε ο προβλεπόμενος εναλλακτικός τρόπος παραλαβής θεμάτων και ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή των Αστυνομικών Αρχών για τη μεταφορά των θεμάτων από άλλο εξεταστικό κέντρο προς το εξεταστικό κέντρο που εκδηλώθηκε η αστοχία για την περίπτωση κατά την οποία δεν θα λειτουργούσε ούτε ο εναλλακτικός τρόπος. Οι Αστυνομικές αρχές ανταποκρίθηκαν άμεσα, βρίσκονταν σε κατάσταση ετοιμότητας, όπως επίσης και τα μέλη των εξεταστικών επιτροπών του κέντρου αποστολής θεμάτων και του κέντρου παραλαβής θεμάτων.
Τελικά, δεν απαιτήθηκε σχετική παρέμβαση, αφού τα θέματα μεταδόθηκαν και διανεμήθηκαν κανονικά, με την αξιοποίηση του εναλλακτικού σχεδίου μετάδοσης.

ΠΗΓΗ

Prev Με το "​βλέμμα στραμμένο"​ και στη Νότια Ιταλία, ο Δήμος Αλοννήσου  
Next Βόλος: Τα δίδακτρα των Βρεφονηπιακών - Παιδικών σταθμών