Βόλος: Την παραίτηση του προέδρου του Τ.Σ. Πορταριάς ζητά η Δημοτική Αρχή

Την παραίτηση του προέδρου του Τ.Σ. Πορταριάς Νίκου Ρηγώνη, στη σύζυγο του οποίου είναι η άδεια λειτουργίας της ταβέρνας που χθες προκλήθηκε έκρηξη προπανίου με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το κτίριο και να προκληθούν ζημιές σε παρακείμενα κτίρια, ζητά η δημοτική αρχή Βόλου. Επιπλέον στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι η δεξαμενή προπανίου ήταν παράνομη και δεν είχαν τηρηθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Στο μεταξύ μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημ. Λιβογιάννης, ανέφερε ότι από το πρωί είχε ειδοποιηθεί ο κ. Ρηγώνης από γειτονικά καταστήματα ότι υπήρχε διάχυτη μυρωδιά στον αέρα και είχε σπεύσει επί τόπου με τη σύζυγό του. «Δεν γνωρίζω όμως τι ακριβώς έκανε για να λύσει το πρόβλημα».

Σημειώνεται ότι ειδικός από τη Θεσσαλονίκη κλήθηκε από την Πυροσβεστική για να περιορίσει την διαρροή στη δεξαμενή προπανίου ενώ η ΔΕΗ είχε κλείσει το ρεύμα για το φόβο νέος έκρηξης, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του χωριού να μείνει χωρίς ρεύμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το θλιβερό, και παρολίγο τραγικό, περιστατικό, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Πορταριά και ταυτόχρονα την ανακούφισή μας που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα και θέλουμε να συγχαρούμε τη διοίκηση και τους άντρες της Πυροσβεστικής, που όπως διαπίστωσε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημ Λιβογιάννης που βρέθηκε σχεδόν αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια περιορισμού των καταστρεπτικών συνεπειών από την έκρηξη

Ωστόσο, πέραν των όποιων ποινικών ή αστικών ευθυνών, που ασφαλώς θα ερευνηθούν και θα αποδοθούν από τις αρμόδιες Αρχές, προκύπτει ένα μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα, καθώς στην υπόθεση εμπλέκεται ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Πορταριάς, Νικ. Ρηγώνης, καθώς η άδεια λειτουργίας του καταστήματος ανήκει μεν στη σύζυγό του, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι το λειτουργεί ο ίδιος

Και καθώς το ατύχημα αυτό, για το οποίο όλα τα στοιχεία από τις επίσημες Αρχές, συντείνουν ότι οφείλεται στην έλλειψη μέτρων ασφαλείας και μάλιστα στην κατασκευή και λειτουργία παράνομης δεξαμενής αποθήκευσης προπανίου, δείχνει τουλάχιστον έλλειψη υπευθυνότητας και κοινωνικής ευαισθησίας, καλούμε σήμερα τον Νικ. Ρηγώνη να υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του από το αξίωμα που του εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες του και το οποίο προφανώς δεν τίμησε εκθέτοντάς τους σε άμεσο κίνδυνο με πράξεις και παραλείψεις του.

Δυστυχώς η ενέργειά μας να τον απομακρύνουμε από τους κόλπους της δημοτικής παράταξης για συμπεριφορές που δεν συνάδουν προς το κοινό καλό δικαιώθηκαν και με αυτό τον τρόπο.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ