Βόλος: Τιμάται ο Βολιώτης ερευνητής Δ. Ηλιόπουλος

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 , στα γραφεία που στεγάζεται η Διεύθυνση Π.Ε Μαγνησίας θα γίνει , με πρωτοβουλία του 30ού Δ. Σχ. Βόλου και συνδιοργανωτές την Ι. Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού και τη Διεύθυνση Π.Ε Μαγνησίας, επίδοση Επαίνου και τιμητικής πλακέτας στον κ. Δημήτρη Χαρ. Ηλιόπουλο για την προσφορά του στην επιστήμη και την προαγωγή στην επιστημονική έρευνα.

Ο Δημήτρης Χαρ. Ηλιόπουλος , ο γνωστός πολυβραβευμένος βολιώτης ερευνητής και Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου UCLA , Διευθυντής του Κέντρου Συστηματικής Βιο-ιατρικής (Center for Systems Biomedicine) στις ΗΠΑ, είναι γνωστός στην ιατρική κοινότητα των ΗΠΑ και έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία από διάφορους φορείς στην Αμερική για τις έρευνές του στον καρκίνο. Σε ηλικία μόλις 30 ετών, εξαιτίας του ερευνητικού του έργου και της ποιότητας των δημοσιεύσεων του, εκλέχθηκε επίκουρος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και στο αντι-καρκινικό κέντρο Dana-Farber στην Βοστώνη.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε από την Βοστώνη στο Λος Αντζελες, όπου εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λος Άντζελες (UCLA), και ίδρυσε και διευθύνει το Κέντρο Συστηματικής Βιο-ιατρικής (Center for Systems Biomedicine) που έχει ως σκοπό την επιτάχυνση εξεύρεσης νέων θεραπειών για τον καρκίνο και άλλων ασθενειών. Το κέντρο αυτό αποτελεί ένα νέο μοντέλο βιο-ιατρικής έρευνας όπου δίνει τη δυνατότητα σε ερευνητές σε πανεπιστημιακό περιβάλλον να κάνουν έρευνα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που βρίσκονται συνήθως σε μεγάλες εταιρείες βιοτεχνολογίας .
Όλα αυτά δεν εμπόδισαν τον Δημήτρη Ηλιόπουλο να είναι κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Βόλο. Είναι ενεργό μέλος του Παγκόσμιου Σωματείου Αποδήμων Μαγνήτων «Το Κοινόν των Μαγνήτων», διά του οποίου προσφέρει κάθε καλοκαίρι βραβείο στον πρώτο εισαχθέντα σε Ιατρική Σχολή από όλη τη Μαγνησία .

Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος και το 2016 συνέχισε να μας εκπλήσσει ευχάριστα με τα επιστημονικά του επιτεύγματα και να καλλιεργεί σε όλους εμάς τους συμπατριώτες του και στο σύνολο της επιστημονική κοινότητας την υπόσχεση για κάτι μεγαλύτερο μέσα στο 2017. Το τελευταίο επίτευγμά του είναι η έκδοση ενός βιβλίου στην αγγλική γλώσσα στο οποίο πραγματεύεται την αξιολόγηση μοντέλων εταιρειών βιοτεχνολογίας μέσα από οικονομική ανάλυση .

ΠΗΓΗ