Βόλος: Τρία Δημοτικά Σχολεία τίμησαν τον Μητροπολίτη

Τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιο τίμησαν σήμερα τρία Δημοτικά Σχολεία του Βόλου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο των 16ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου. Τα δύο σχολεία μαζί με το 10ο Δημοτικό, βράβευσαν τον Μητροπολίτη για την ολόθυμη και πατρική στήριξη και συμπαράστασή του, στα εκπαιδευτικά πράγματα του Νομού, καθ’ όλη τη διάρκεια της ποιμαντορίας του, παρουσία του συνόλου των δασκάλων και των μαθητών και εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Νικόλαος Πολύζος, η Σύμβουλος Μουσικής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ξανθούλα Παπαπαναγιώτου, η Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρία Μπαντέρα, ο Πρόεδρος του ΟΕΒΕΜ κ. Τρύφων Πλαστάρας, ο Πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου κ. Κώστας Θεοδώρου και ο Πρόεδρος της Ενώσεως Γονέων του Δήμου Βόλου κ. Ηλίας Κουτσιερής.

3Όλοι εξήραν την εποικοδομητική και ενίοτε καταλυτική συνδρομή του Σεβασμιωτάτου στα εκπαιδευτικά ζητήματα της περιοχής μας, κάθε φορά που του ζητήθηκε, στην μέριμνά του για την στέγαση και την σίτιση ολόκληρων σχολείων και οικονομικά αδύναμων μαθητών, στην στοργή του για τους μαθητές ΡΟΜΑ και την συμβολή του στο εγχείρημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, στην προσφορά του στον χώρο του Πολιτισμού, διά της «Μανήτων Κιβωτού», στην αμέριστη στήριξη του Ορφανοτροφείου, κυρίως, όμως, στη διαρκή μέριμνά του για την οικοδόμηση και διατήρηση της απαραίτητης ενότητας στην τοπική μας κοινωνία, σε μια περίοδο πολλαπλής κρίσης.

5

Ακολούθησε ομιλία του κ. Γεωργίου Γκαβαρδίνα, Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., αναφορικά με την εορτή των προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων.

Ο Σεβασμιώτατος, με ιδιαίτερη συγκίνηση, δέχθηκε την τιμή που του έγινε και τόνισε: «καθόλη τη διάρκεια της διακονία μου έχω ως πρότυπο τον Χριστό και προσπαθώ να εργάζομαι και να πολιτεύομαι κατά το θέλημά Του. Αυτό με έκανε να αγαπώ τόσο πολύ τα παιδιά».

2Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τους προλαλήσαντες για τα όσα καλά είπαν για το πρόσωπό του, αποδίδοντας το έργο του στην βοήθεια του Θεού, πρωτίστως και στη συνεργασία όλων. Κάλεσε τα παιδιά ν’ αγαπούν και να τιμούν τους δασκάλους τους, τους γονείς και τους συμμαθητές τους και να είναι επιμελή στα σχολικά τους καθήκοντα. Τέλος, συνεχάρη την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας για την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία, λέγοντας πως «ο Βόλος απέδειξε πως είναι μια πόλη που ξέρει να υποδέχεται και φιλοξενεί ανθρώπους κατατρεγμένους. Να θυμάστε πάντα ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μια ζωντανή εικόνα του Θεού, που χρήζει σεβασμού, τιμής και αγάπης».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις μουσικές και τα τραγούδια των μαθητών, προς τιμήν του Μητροπολίτη.

ΠΗΓΗ