Βόλος: Τραυματιοφορέας σώζει τη ζωή νεογέννητου σε ασσανσέρ Νοσοκομείου

Στην ψύχραιμη αντίδραση ενός τραυματιοφορέα οφείλει τη ζωή του ένα νεογέννητο κοριτσάκι που γεννήθηκε πρόωρα και με το λώρο δεμένο γύρω από το λαιμό του. Ο παππούς του μωρού μετέφερε τη μητέρα και το νεογέννητο μωρό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου την περασμένη Παρασκευή στις πέντε το απόγευμα, με τη μητέρα να έχει γεννήσει πρόωρα κατά τη μεταφορά της. Η διοίκηση του Νοσοκομείου θα τιμήσει τον τραυματιοφορέα που έκανε για άλλη μια φορά το καθήκον του, σώζοντας μια ανθρώπινη ζωή.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Νοσοκομείο του Βόλου. Ο αφανής ήρωας, τραυματιοφορέας με πείρα 40 χρόνων, Σωτήρης Βολιώτης διηγείται: “Το μωρό με τη μητέρα και τον παππού ήλθαν στο Νοσοκομείο στα επείγοντα με Ι.Χ. Πήρα τη μητέρα με φορείο. Κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά της, μελανιασμένο με τυλιγμένο το λώρο γύρω από το κεφάλι και το λαιμό. Δεν φαινόταν να αναπνέει. Αμέσως ήλθαν και δύο γιατροί ειδικευόμενοι συνοδεία να το ανεβάσουμε στη Μαιευτική Κλινική. Καθ’ οδόν και επειδή τα δευτερόλεπτα είναι σημαντικά και για την εγκεφαλική λειτουργία του μωρού, πέρα από τη ζωή του, στο ασσανσέρ ενώ γινόταν προσπάθειες από τους γιατρούς να δώσουν κάποιο χώρο στον ομφάλιο λώρο και στο λαιμό να αναπνεύσει το μωρό, μηχανικά εγώ, τον τράβηξα από το κεφάλι και ξετυλίχθηκε και το μωρό ανέπνευσε και έκλαψε και ανακουφιστήκαμε όλοι. Εκείνη τη στιγμή δεν ένοιωσα κάτι, αλλά περνώντας η ώρα κατάλαβα ότι έκανα κάτι σημαντικό. Στην ουσία έκανα το καθήκον μου” τόνισε.
Σημειώνεται ότι μια νεαρή νοσοκόμα δεν άντεξε το σοκ της γυναίκας με τα αίματα και το μωρό με το λώρο στην αγκαλιά και έχασε τις αισθήσεις της. “Υπάρχουν αφανείς ήρωες στο Νοσοκομείο που καθημερινά αντιμετωπίζουμε χιλιάδες περιστατικά και αυτό το περιστατικό ανέδειξε τον αγώνα που δίνουμε κάθε μέρα για την υγεία των συνανθρώπων μας”, παρατήρησε ο κ. Βολιώτης.
Η επικεφαλής της νοσηλευτικής Κατερίνα Χαραμή, επισήμανε ότι αυτά είναι τα μικρά θαύματα μικρών καθημερινών ανθρώπων. “Το περιστατικό δεν ήταν απλό, χρειαζόταν γιατρός με δεξιότητες, αλλά ο Σωτήρης διατήρησε την ψυχραιμία του και με την εμπειρία του του κινήθηκε σωστά, ίσως και τυχαία βέβαια, αλλά δεν παύει να είναι ένα μικρό θαύμα” τόνισε.

“Πρόκειται για έναν από τους πιο άξιους τραυματιοφορείς μας με μεγάλη εμπειρία και φάνηκε. Η διοίκηση θα τον βραβεύσει για την εξαιρετική του πράξη”, δήλωσε ο κ. Δραμητινός.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Σύστημα αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων
Next Εγκαινιάστηκε το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας στο Αχιλλοπούλειο