Βόλος: Υπερβολικό το ποσό για το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο

Διαφώνησαν οι αντιπολιτεύσεις με την πρόταση της δημοτικής αρχής να προϋπολογιστεί ποσό 168.640 ευρώ για την αγορά χριστουγεννιάτικου διάκοσμου και το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

«Καλές είναι οι γιορτές και τα λαμπάκια, αλλά καλό θα ήταν τα χρήματα αυτά να διατεθούν για ανάγκες που επείγουν» επισήμανε ο ανεξάρτητος σύμβουλος, Κ. Γαργάλας «Εάν στις 170.000 ευρώ  συνυπολογίσουμε τις 70.000 για τις εργολαβίες για να κρεμαστούν, τις 250.000 ευρώ που θα πάρουμε για να γκρεμίσουμε τη Νίκη, θα μπορούσαμε να κάνουμε κούκλα την συγκεκριμένη γειτονιά της Ν. Ιωνίας. Επίσης, οι 170.000 θα μπορούσαν να σπάσουν σε 10 κομμάτια και να πάμε σε 10 απομακρυσμένες περιοχές της πόλης και να αλλάξουμε την καθημερινότητα. Θεωρούμε ότι είναι υπερβολικά μεγάλο ποσό,  είναι πολύ περισσότερο από το 2014 αν συνυπολογίσουμε και τις εργολαβίες για τα πλακάκια, που μπορεί να φτάνει και τις 350.000» εξήγησε.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος,Ι. Αποστολάκης  είπε ότι τα χρήματα  θα μπορούσαν να δοθούν για τον εκσυγχρονισμό και διεύρυνση των χώρων του δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων.

Ενοχλημένος ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ανδρέας Ζέρβας, τόνισε ότι η αγορά και οι πολίτες επιθυμούν τον διάκοσμο και η δημοτική αρχή μπορεί και το κάνει έχοντας νοικοκυρέψει τα οικονομικά του δήμου. «Δεν κάναμε εμείς τρία χρόνια για να κλείσουμε οικονομικές χρήσεις και ισολογισμό», τόνισε.

Η δημαρχεύων Θ. Θεοδώρου εξήγησε ότι πρόκειται για διαγωνισμό και μπορεί να βρεθεί μειοδότης και να μην ξοδευτεί το προϋπολογιζόμενο ποσό. Απολογισμό για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν μέχρι σήμερα για χριστουγεννιάτικο διάκοσμο ζήτησε η Νατάσσα Οικονόμου της «Επιλογής Ευθύνης» ενώ για το αποθεματικό του δήμου, σημείωσε  ότι είναι το ίδιο με τα χρόνια της πρώτης σας θητείας.

Τέλος ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, Μιχ. Μιτζικός, έκανε λόγο για  ποσό  μισού εκατομμυρίου ευρώ για τα λαμπάκια και όχι για τις εκδηλώσεις και πρόσθεσε: «Άν πλησιάζουμε στα μισά της δημοτικής αρχής το μισό εκατομμύριο είναι υπερβολή. Για την συγκεκριμένη δαπάνη, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκρατημένοι».

ΠΗΓΗ