Βόλος: Χρ. Μπουκώρος: Γεφύρι της Άρτας η γέφυρα του Καλάμου

Για αδυναμία της κυβέρνησης αλλά και του Δήμου Νοτίου Πηλίου να αποκατασταθεί άμεσα η γέφυρα του Καλάμου Αργαλαστής κάνει λόγο ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, κ. Χρήστος Μπουκώρος, ο ο οποίος τονίζει ότι το γεγονός αυτό, έπληξε σημαντικά την επισκεψιμότητα της περιοχής κατά την προηγούμενη τουριστική σεζόν.

2

«Δυστυχώς, η ίδια κατάσταση αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος καθώς ακόμη δεν έχει γίνει καμία βελτιωτική ενέργεια για την αποκατάσταση μιας μικρής γέφυρας» επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής, ο οποίος έχει καταθέσει σχετικές ερωτήσεις προς τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Άμυνας και Εσωτερικών.

 

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει ο κ. Μπουκώρος, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ενημέρωσε γραπτώς πως το συγκεκριμένο θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας με τη σειρά του διεμήνυσε ότι είναι αδύνατον να προχωρήσει η διαδικασία σιδηροκατασκευής της γέφυρας, λόγω χαμηλής διαθεσιμότητας υλικού και ακαταλληλότητας του περιβάλλοντος χώρου για τμηματική μεταφορά των υλικών γεφυροσκευής. Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών επισήμανε μια σειρά χρηματοδοτήσεων στις οποίες έχει προβεί το υπουργείο προς το Δήμο Νοτίου Πηλίου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην απάντησή του, για το έτος 2016 έχει κατανεμηθεί μέσα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για επενδύσεις το ποσό των 231.360€, με αντικείμενο τη χρηματοδοτική κάλυψη έργων, όπως είναι η γέφυρα του Καλάμου.

3

Επίσης, τον Οκτώβριο του 2016 το υπουργείο αποφάσισε την επιχορήγηση του ποσού των 50.000€ προς το Δήμο Νοτίου Πηλίου, μέσω του Προγράμματος για τη πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού.

Να σημειωθεί πως η γέφυρα που συνδέει τις δύο συνοικίες του Καλάμου Αργαλαστής έχει καταρρεύσει από τον περασμένο Μάρτιο, λόγω της μεγάλης νεροποντής που έπληξε την περιοχή.

.

ΠΗΓΗ