Βόλος: Ψυχιατρικής φροντίδας χρήζει ο Φώτης

Θα παραμείνει στο Γηροκομείο μέχρι να βρεθεί θέση σε δομή του Βόλου

 

Φροντίδα ψυχιατρικής φύσεως χρήζει «ο Φώτης του Βόλου» (κατά κόσμο Λαδόπουλος), ο γνωστός κοσμοκαλόγερος και η πλέον αναγνωρίσιμη φιγούρα της πόλης, που τις ημέρες του Πάσχα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και, έκτοτε, μετά την απαραίτητη παραμονή του στο Νοσοκομείο του Βόλου, φιλοξενείται στο Γηροκομείο. Δεδομένου ωστόσο, ότι δεν υπάρχει θέση σε τοπική δομή και προκειμένου να μην απομακρυνθεί από τον τόπο του, το Ίδρυμα κάνει γνωστό ότι θα συνεχίσει να του παρέχει φροντίδα μέχρις ότου υπάρξει διαθέσιμη θέση σε δομή εντός της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Ίδρυμα για την πορεία της υγείας του, ο Φώτης φιλοξενείται στη Μονάδα Χρονίων Παθήσεων του Γηροκομείου από τις 21/04/17 έπειτα από το εξιτήριο που πήρε από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου λόγω του εγκεφαλικού επεισοδίου.

«Έως σήμερα η γενική κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί σημαντικά έπειτα κι από τη φροντίδα των γιατρών και του προσωπικού του Ιδρύματος. Δυστυχώς όμως από το εγκεφαλικό επεισόδιο, η ψυχική του υγεία έχει κλονιστεί, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των ψυχιάτρων του Α.Γ.Νοσοκομείου Βόλου, με αποτέλεσμα να χρήζει φροντίδας διαφορετικής φύσεως από αυτή που δύναται  το Γηροκομείο Βόλου να παρέχει.

Μετά από αυτή την ψυχιατρική γνωμάτευση του Νοσοκομείου, ο Φώτης θα έπρεπε να οδηγηθεί σε αντίστοιχη Δομή εκτός Βόλου, μιας και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε τοπική Δομή. Επειδή μέριμνα μας είναι ο Φώτης να μην απομακρυνθεί από τον τόπο του, το Δ.Σ.  του Γηροκομείου αποφάσισε να συνεχίσει να τον φιλοξενεί  μέχρι  να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση  και  να μεταφερθεί στο καταλληλότερο περιβάλλον  για τον ίδιο εντός Νομού , ώστε  να  διασφαλιστεί  έτσι με τον ιδανικότερο  τρόπο η ψυχική του υγεία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γηροκομείου, η Διοίκηση του οποίου επισημαίνει ακόμη, ότι καθημερινά, πολλοί συμπολίτες τον επισκέπτονται ανταλλάσσοντας ευχές μαζί του.

«Μέριμνα μας είναι να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η δυνατότητα , γεγονός που του δίνει δύναμη και χαρά» καταλήγει η ανακοίνωση του Γηροκομείου.

ΠΗΓΗ