Βόλος: Ως κατεπείγον επανέφεραν το θέμα της Καραμπατζάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο

 Εκτός ημερησίας διάταξης και με την μορφή του κατεπείγοντος επανέφερε το θέμα των εργασιών στις οδούς Καραμπατζάκη και Ζάχου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, Γιώργος Μουλάς, μετά την ακύρωση της σχετικής απόφασης που λήφθηκε στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Η ακύρωση της απόφασης είχε γίνει γνωστή τρεις μόλις ώρες πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε προσκληθεί στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, εκπρόσωποι των Δημοτικών Κοινοτήτων Βόλου και Νέας Ιωνίας, όπως ορίζεται από τον κανονισμό.

Αιτιολογώντας το «κατεπείγον» του θέματος, ο κ. Μουλάς δήλωσε πως η απόφαση επείγει γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες στην οδό Καραμπατζάκη.

Ο τρόπος με τον οποίο η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου επανέφερε το επίμαχο θέμα για συζήτηση προκάλεσε την αντίδραση συμβούλων των μειοψηφιών, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από τη συζήτηση οι σύμβουλοι της «Επιλογή Ευθύνης», ενώ δεν παραβρέθηκαν οι σύμβουλοι των «Δρόμων Συνεργασίας». Ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου», Μιχάλης Μιτζικός το καταψήφισε (διαφοροποιήθηκε ο κ. Τέλης Δουλόπουλος από την παράταξή του), όπως και η ΛΑΣ, ενώ λευκό ψήφισε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Γ. Λαΐνας και απείχε της ψηφοφορίας ο Ν. Κανελλής.

Όσον αφορά στην απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης να απορρίψει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας, ο ασκών χρέη δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου, είπε ότι η ιστορία θα δείξει ποιος έχει δίκιο, ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Μουλάς, απηύθυνε έκκληση προς τον επικεφαλής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Ντίτορα να είναι προσεκτικός και τυπικός και να μην αδικεί για ψύλλου πήδημα τη Δημοτική Αρχή. «Μπορούσε αν ρωτήσει αν είχαν ασχοληθεί οι Τοπικές Ενότητες και αποδείχτηκε από τη σημερινή συνεδρίαση ότι ήταν ενήμερες, γνώριζαν και αποφάσισαν», τόνισε.

 Τελικά, η απόφαση για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό διαμόρφωσης των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη, ως ήπιας κυκλοφορίας, λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, κατά πλειοψηφία, παρουσία αυτή τη φορά και των προέδρων των Τοπικών Ενοτήτων Ν. Ιωνίας και Βόλου.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ