Βόλος: 8.000 περισσότεροι οι ασθενείς του Νοσοκομείου

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που ακολούθησε την τελετή εγκαινίων, των χώρων της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, που ανακαινίστηκαν χάρη και στη δωρεά του κ. Χαραλαμπου Τσιμά, ο διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Ματθαίος Δραμητινός, έκανε απολογισμό του 2016, δίνοντας στοιχεία τόσο για τον αριθμό των ασθενών που είτε εισήχθησαν για νοσηλεία, είτε απευθύνθηκαν στο «Αχιλλοπούλειο» για τραυματισμούς και άλλα περιστατικά. Όσον αφορά το μέγεθος του Ιδρύματος, δήλωσε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για τον μεγαλύτερο οργανισμό που λειτουργεί στην πόλη, ύστερα από τον Δήμο Βόλου.

Όπως είπε, μέσα στο 2016, 8.000 περισσότεροι ασθενείς, συγκριτικά με το 2015, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο. Εισαγωγή έκαναν 26.674 άτομα, ενώ τα Εξωτερικά Ιατρεία και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών απασχόλησαν 170.000 περιστατικά. Ακόμη, έγιναν 1,5 εκατομμύριο μικροβιολογικές εξετάσεις και 4.927 χειρουργεία.

Σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό, καθημερινά γίνονται 110 συνεδρίες στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. «Αυτό δείχνει ότι το Νοσοκομείο αποτελεί πλέον το αποκούμπι για πολύ κόσμο, όχι μόνο της Μαγνησίας, αλλά και εκτός», τόνισε,

Ο ίδιος, αναφέρθηκε και στις προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και επικουρικών, που άρχισαν να γίνονται ξανά, έπειτα από τέσσερα χρόνια. Έχουν προσληφθεί, ανέφερε, 15 μόνιμοι ιατροί και αναμένονται τρεις επιπλέον, έχουν προκηρυχθεί πέντε θέσεις μόνιμου προσωπικού, ενώ υπάρχουν 13 επικουρικοί γιατροί, για τους 10 εκ των οποίων οι συμβάσεις θα ανανεωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου. Τέλος είπε ότι προσλήφθηκαν και 30 γιατροί με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου.

ΠΗΓΗ