Β. Τσιάκος:Καθαρή η θέση της Περιφερειακής Αρχής για το προπονητήριο της Αναγέννησης

Σε γραπτή δήλωση προχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με την απόκτηση αθλητικών εγκαταστάσεων για την Αναγέννηση, τονίζοντας ότι η δέσμευση για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ισχύει αποκλειστικά για την ιστορική ομάδα. Αναλυτικότερα αναφέρει, :»Εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας – Αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση σε σχέση με τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα γύρω από την υπόθεση απόκτησης αθλητικών εγκαταστάσεων για την ιστορική ομάδα της Αναγέννησης.

Η Περιφερ. Ενότητα Καρδίτσας – Αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της στέκεται δίπλα στον τοπικό αθλητισμό και στους συντελεστές του με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Εξαντλώντας όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που είχε χρηματοδότησε μια σειρά από μεγάλα έργα όπως τα κλειστά γυμναστήρια Μουζακίου, Σοφάδων και Παλαμά. Ακόμη ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Καρδίτσας. Στη λογική αυτή πριν από αρκετό καιρό σε συνεργασία με την Αναγέννηση Καρδίτσας είχε ξεκινήσει η προσπάθεια για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων που θα ανήκουν στην ομάδα στην περιοχή του Σταυρού. Στην κατεύθυνση αυτή και επειδή η Αναγέννηση είναι το ιστορικότερο σωματείο της περιοχής με πανελλαδική αναγνώριση και σημαντικές αθλητικές επιτυχίες που δυστυχώς εξακολουθεί μέχρι σήμερα να παραμένει άστεγο στην ίδια του την πόλη, η Περιφέρεια είχε χρηματοδοτήσει την προμελέτη για την κατασκευή του προπονητηρίου της ομάδας. Όπως ωστόσο διαπιστώθηκε ο χώρος που αρχικά είχε προταθεί και για τον οποίο έγινε η προμελέτη, παρουσίαζε προβλήματα με τις χρήσεις γης.
Στη συνέχεια η διοίκηση της Αναγέννησης απευθύνθηκε στο Δήμο Καρδίτσας ώστε να της εξασφαλίσει χώρο στον οποίο θα μπορούσε χωρίς προβλήματα να προχωρήσει η μελέτη για την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων της ομάδας. Μάλιστα ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός κατόπιν συνεννόησης με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκο δεσμεύθηκε πως εφόσον τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, θα δεσμεύει κονδύλι 500.000 ευρώ από το ΠΔΕ, για να ξεκινήσει η κατασκευή του προπονητηρίου.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να γίνει απολύτως σαφές για να μην υπάρχουν οποιεσδήποτε παρερμηνείες πως η δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού ισχύει αποκλειστικά για την ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ μετά το σχετικό αίτημά της. Η δέσμευση δεν αφορά άλλου είδους εγκαταστάσεις οι οποίες δεν θα ανήκουν στην ομάδα. Το προπονητήριο που θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα πρέπει να ανήκει στην Αναγέννηση και σε κανέναν άλλον. Αυτό θα πρέπει να είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση».

ΠΗΓΗ