Γαλλια – Μαγνησία – συνεργασία στον τουρισμό

Οι προοπτικές συνεργασίας σε τουριστικό, επιχειρηματικό και εμπορικό επίπεδο συζητήθηκαν κατά την σημερινή (σ.σ. Δευτέρα 30/1/2017) συνάντηση του Γενικού Πρόξενου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Philippe Ray με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη.

Η επίσκεψη του κ. Ray στο Επιμελητήριο Μαγνησίας έγινε στο πλαίσιο συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Γάλλος Πρόξενος στη Θεσσαλία, η οποία διοικητικά ανήκει στο Γενικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά καλό κλίμα, με τον κ. Ray να ενδιαφέρεται πραγματικά να γνωρίσει τα πλεονεκτήματα της Μαγνησίας και να δηλώνει ανοιχτός σε συνεργασία για δράσεις που αφορούν την καινοτόμα επιχειρηματική δραστηριότητα. Τον κ. Ray συνόδευε ο επίτιμος πρόξενος  της Γαλλίας στην πόλη του Βόλου κ. Ρολάν Φίσερ.

Ο Πρόξενος εμφανίστηκε θετικός στην προώθηση θεμάτων ανάπτυξης, τουρισμού και επιχειρηματικότητας μεταξύ των δύο χωρών. Εξέφρασε το ενδιαφέρον του για καινοτόμες επιχειρήσεις και δραστηριότητες, σημειώνοντας πως θα μπορούσαν αυτές να αναπτυχθούν σε συνεργασία με τα Γαλλικά Ινστιτούτα και τα Εθνικά Κέντρα Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, παράρτημα των οποίων λειτουργεί και στην πόλη του Βόλου.

Ο κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης μίλησε για τον πλούτο των τοπικών προϊόντων που παράγονται στη Μαγνησία, ανέλυσε τις δράσεις του Επιμελητηρίου στον τομέα της επιχειρηματικότητας και αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει με κάθε Φορέα που προωθεί τις επιχειρηματικές ιδέες, όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μίλησε, επίσης, για τις δυνατότητες του λιμανιού, στο κομμάτι της διακίνησης προϊόντων.

Έμφαση, όμως, από τις δύο πλευρές δόθηκε και στον τομέα ανάπτυξης του τουρισμού. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανέπτυξε στον Γάλλο Πρόξενο τα πλούσια παραγωγικά χαρακτηριστικά της Μαγνησίας και ανέλυσε διεξοδικά τους σχεδιασμούς και τις δράσεις που έχουν γίνει, ώστε να δοθεί ώθηση στο τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες δημιουργίας Φορέα Προσέλκυσης Πτήσεων στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με την συνεργασία Επιμελητηρίων και Ενώσεων Ξενοδόχων από όλη την Κεντρική Ελλάδα, στις δυνατότητες αξιοποίησης του λιμανιού μέσω της κρουαζιέρας, ενώ τόνισε πως η περιοχή μας μπορεί να φιλοξενήσει πάρα πολλές μορφές τουρισμού, στοχεύοντας έτσι σε μεγαλύτερο target group επισκεπτών.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, οι κ.κ. Ray και Μπασδάνης, συμφώνησαν στη διοργάνωση τουριστικής αποστολής, αποτελούμενης από Γάλλους tour operators και δημοσιογράφους, η οποία θα επισκεφθεί τη Μαγνησία και θα γνωρίσει από κοντά όσα έχει να προσφέρει.

Στην συνέχεια, κι εφ’ όσον αυτή η αποστολή στεφθεί από επιτυχία, θα γίνει αντίστοιχη αποστολή στη Γαλλία. Ο κ. Ray τόνισε πως αυτή η κίνηση είναι απαραίτητη, καθώς σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Γαλλίας η Κεντρική Ελλάδα είναι μία άγνωστη περιοχή, που αξίζει όμως να την γνωρίσουν όσοι θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας. Επίσης, οι δύο πλευρές, συμφώνησαν να εξετάσουν τη δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης της Νέας Αγχιάλου είτε με το Παρίσι είτε με κάποια άλλη μεγάλη πόλη της Γαλλίας.

Ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας, αναφέρθηκε τέλος στη δυνατότητα συνεργασίας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας με το Ελληνογαλλικό Ινστιτούτο, με στόχο την τουριστική και εμπορική προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας, προτείνοντας, με τη βοήθεια του Προξενείου, την σύναψη σχετικής σύμβασης συνεργασίας, όπως έχει γίνει με το Ελληνογερμανικό και το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο.

ΠΗΓΗ