“Γαργάρα” οι υπερβάσεις στα εταιρικά κινητά της ΔΕΥΑΜΒ-Στελέχωση γραφείου τύπου

Νέα συμφωνία με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με την οποία συνεργάζεται η ΔΕΥΑΜΒ διασφαλίζει ότι δεν θα γίνονται υπερβάσεις στα 17 εταιρικά τηλέφωνά, ενώ τρεις συνδέσεις διακόπηκαν καθώς δεν υπήρχε λόγος να υφίστανται. Αυτό έγινε γνωστό στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, στο πλαίσιο έγκρισης των νέων συμβάσεων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιχείρησης, Άρης Σαββάκης, η Επιτροπή που συστάθηκε να ερευνήσει το θέμα, πρότεινε  να γίνει διακοπή τριών συμβολαίων τα οποία δεν υπάρχει λόγος να υφίστανται, ενώ για τα υπόλοιπα 17 συμβόλαια έγινε επαφή με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και συμφωνήθηκε να προβεί σε μείωση του παγίου κατά 25%. Δεν έγινε γνωστό κατά πόσο οι προηγούμενες υπερβάσεις στα συμβόλαια θα πληρωθούν από την ίδια την επιχείρηση ή από τα στελέχη και τους εργοδηγούς που είχαν δοθεί.

Παράλληλα, στη σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε ομόφωνα η οργάνωση του Γραφείου Τύπου της ΔΕΥΑΜΒ με ανάθεση έργου σε δημοσιογράφο για τέσσερις μήνες έναντι συνολικού ποσού 4.836,00 ευρώ. Η επιλογή των υποψηφίων θα προκύψει μέσα από την κατάθεση προσφορών προς την Υπηρεσία. Ο ανάδοχος του έργου θα έχει ως υποχρέωση την παρακολούθηση των  συνεδριάσεων του τεχνικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, συνεδριάσεων του Δ.Σ., επεξεργασία ανακοινώσεων της ΔΕΥΑΜΒ προς τον τύπο, οργάνωση του προγράμματος δημοσιότητας της ΔΕΥΑΜΒ, καμπάνια εξοικονόμησης νερού κατά τη θερινή περίοδο, απαντήσεων της ΔΕΥΑΜΒ σε συλλογικότητες και διαχείριση της ιστοσελίδας.

Ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μ. Πατσιαντάς αναρωτήθηκε αν η στελέχωση του Γραφείου Τύπου μπορεί να γίνει με απόσπαση κάποιου υπαλλήλου από τον Δήμο Βόλου που ασχολείται με το ίδιο αντικείμενο, και ο νομικός εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΜΒ απάντησε πως μπορεί να γίνει μετακίνηση υπαλλήλου υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι απαραίτητος στον Δήμο. Τελικά το θέμα πέρασε ομόφωνα.

Κατασκευή δεύτερου καταθλιπτικού αγωγού

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ενέκρινε επίσης τη μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης τον τρόπο εκτέλεσης και την πίστωση για το έργο «Κατασκευή νέου καταθλιπτικού αγωγού από ΚΑΑ έως ΕΕΛ», προϋπολογισμού 2.250.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. «Σημαντικό έργο που γίνεται με πόρους της επιχείρησης» το χαρακτήρισε ο Άρης Σαββάκης και εξήγησε ότι ο δεύτερος αυτός αγωγός μήκους 2χλμ. που θα εκτείνεται  από την Αθηνών έως τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού θα δώσει λύση στις περιπτώσεις βλαβών στον ένα και μοναδικό που υπήρχε μέχρι σήμερα.

Επιπλέον στη σημερινή συνεδρίαση  εγκρίθηκε η  σύμβαση με τεχνικό σύμβουλο  για τον εκσυγχρονισμό του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Π.Σ. Βόλου, προϋπολογισμού 772.867,35 ευρώ που θα γίνει με ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ ομόφωνα αποφασίστηκε η ένταξη των ιδιωτικών κλινικών στον ειδικό κανονισμό αποχέτευσης, με την επισήμανση ότι το νοσοκομείο και οι κλινικές  θα πρέπει να πληρούν  τις προδιαγραφές αποχέτευσης και τα λύματα θα ελέγχονται συχνά.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κάλεσε τους πολίτες που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης να το δηλώσουν, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα διακοπής των υδροδοτήσεων σε όσους οφείλουν περισσότερα από 80 ευρώ στην Επιχείρηση.

ΠΗΓΗ