Για τέσσερις ώρες μάθημα στο 4ο Λύκειο Βόλου αλλά και σε άλλα σχολεία

Μοιράσου το άρθρο:

Τις τέσσερις πρώτες ώρες πραγματοποιήθηκαν μαθήματα στο 4ο Λύκειο Βόλου σήμερα λόγω του υπερβολικού ψύχους και τη μη επαρκούς θέρμανσης των χώρων του σχολείου, όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Ιωαννίδης. Επίσης στις τέσσερις ώρες αποχώρησαν  και τα παιδιά από το Γυμνάσιο Ιωλκού και το 3ο ΓΕΛ Βόλου με αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων.

Στο μεταξύ πρόβλημα δημιουργήθηκε στα συστεγαζόμενα 18ο και 29ο Δημοτικά Σχολεία Βόλου, στην οδό Λαρίσης, όταν στις 12 περίπου το μεσημέρι έσπασε σωλήνας στις κοινόχρηστες τουαλέτες, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι των δύο σχολείων να ζητήσουν από τους 200 μαθητές να αποχωρήσουν, ενημερώνοντας βέβαια τους γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του 4ου Λυκείου Βόλου, Ν. Ιωαννίδης «η παλαιότητα του καυστήρα, των σωληνώσεων και των σωμάτων θέρμανσης, δεν επιτρέπει την χρήση και την υπερθέρμανση  τους πάνω από ορισμένο χρονικό διάστημα γιατί δημιουργεί όρους επικινδυνότητας, όπως είχε συμβεί δύο χρόνια πριν με την έκρηξη σωλήνα στον χώρο του γυμναστηρίου αλλά και τον θρυμματισμό δεκάδων σωμάτων έκτοτε. Ως εκ τούτου, το σχολικό συγκρότημα είναι αδύνατο με δεδομένη την υγρασία και το κρύο που συσσωρεύτηκαν λόγω διακοπών, αλλά και των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν να θερμανθεί επαρκώς. Με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ο σύλλογος προχώρησε σήμερα στην λήψη και επικύρωση της παραπάνω απόφασης».

Στο μεταξύ κανονικά λειτούργησαν όλα τα υπόλοιπα σχολεία με έδρα τους δήμους Βόλου και Ρήγα Φεραίου. Δεν λειτούργησαν τα σχολεία στους νησιωτικούς δήμους, στο δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, Ν. Πηλίου και Αλμυρού.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ