Για 11η χρονιά γεμίζει με στίχους η κολόνα της ποίησης στο Π.Θ.

Με ποιήματα αγαπημένων ποιητών των φοιτητών αλλά και ποιήματα που έγραψαν μαθητές σχολείων γέμισα η κολόνα της ποίησης που στήθηκε για 11η χρονιά στη Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο χώρο σήμερα αντήχησαν ποιήματα γνωστών ποιητών που απήγγειλαν φοιτητές και ηθοποιοί αλλά και ποιήματα που έγραψαν και διάβασαν μαθητές δημοτικών σχολείων.

IMG_6493

Την εκδήλωση που αναπτύχθηκε τόσο στη Θόλο όσο και στην παραλία της πόλης, αλλά και στην πλατεία Αγίου Νικολάου οργάνωσαν, η Κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και η Ομάδα Δράσης για την Ποίηση, των φοιτητών του Π.Τ.Π.Ε. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

IMG_6489

Η δράση ξεκίνησε το 2006 για να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα του πανεπιστημίου αλλά και τους Βολιώτες με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ποίησης, εξηγεί η Τασούλα Τσιλιμένη, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής. “Εδώ με τους φοιτητές ντύνουμε την κολώνα με ένα χαρτί και ο καθένας γράφει ή κολλάει αγαπημένα ποιήματα και στίχους. Είναι μια ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον θέλει να έλθει να αφήσει το ίχνος του”. Στην κολώνα κόλλησαν στίχους και ποιήματα που έγραψαν φοιτητές και μαθητές ενώ ποίηση απήγγειλαν ηθοποιοί, αλλά και φοιτητές. Η δράση στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην παραλία του Βόλου και στο τέλος στην πλατεία Αγίου Νικολάου όπου οι φοιτητές μοίρασαν χαρτάκια με ποιήματα στους πολίτες.

IMG_6500

Μία έκπληξη περίμενε επίσης και τους καθηγητές του Π.Θ. στο Βόλο καθώς 120 φοιτητές του Τμήματος χωρίστηκαν σε ομάδες, χτύπησαν την πόρτα κάθε μέλους ΔΠΕ και φωνάζοντας “έκπληξη είναι ημέρα της ποίησης” τους έδωσαν χαρτιά με ποιήματα που είχαν επιλέξει. “Όλα αυτά οργανώθηκαν χαλαρά, σαν μία έκπληξη, γιατί πιστεύουμε ότι η τέχνη πρέπει να έχει το στοιχείο της έκπληξης και ένα πνεύμα μεγαλύτερης ελευθερίας” τόνισε η κ. Τσιλιμένη.

IMG_6499

Μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με τους εκπαιδευτικούς του βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο χώρο διάβασαν ποιήματά τους, μεταξύ αυτών και ένα που έχει θέμα τις καλοκαιρινές διακοπές.

Καλοκαίρι αρχίζει,
καρπούζι μου μυρίζει
ήλιος ξεπροβάλλει
στην άμμο παίζει πάλι.

Διακοπές θα πάμε τώρα στην Ελλάδα
στα νησιά θα περάσουμε ωραία,
θα γεμίσουμε κούπες και αναμνηστικά.

Θα πάμε στη Σάμο,
θα παίξουμε στην άμμο.
Θα πάμε Σαντορίνι,
ίσως και Μυτιλήνη.

Θα πάμε στις Κυκλάδες,
αργότερα θα πάμε και Σποράδες,
θα πάμε Μακεδονία
στου χάρτη την πιο μικρή γωνία.

Φθάνει κουράστηκα αρκετά
Ήλθε τώρα ο Σεπτέμβρης
και αρχίζει η δουλειά.

ΠΗΓΗ