Γ.Γ. ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ενδεχομένως κρύφτηκαν εργατικά ατυχήματα

 Στο Βόλο βρέθηκε σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ, Βασίλης Πετρόπουλος, με αφορμή την καταγγελία από το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας για επτά εργατικά ατυχήματα στον Δήμο Βόλου και την απάντηση της Δημοτικής Αρχής, την οποία και καταδίκασε.

«Βρίσκομαι σήμερα στο Βόλο, γιατί χθες βγήκε ένα δελτίο Τύπου, από τη Δημοτική Αρχή, το οποίο θέλω προκαταβολικά να καταδικάσω, καθώς απαντάει στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχολεί όλους τους Δήμους της χώρας και έχει να κάνει με τα εργατικά ατυχήματα» επισήμανε σε δήλωσή του, έξω από το Δημαρχείο Βόλου, καταγγέλοντας την δημοτική Αρχή για την στάση της:

«Αντί η Δημοτική Αρχή να απαντήσει σοβαρά στην καταγγελία του Συνδικάτου για επτά εργατικά ατυχήματα, το τελευταίο διάστημα, σε υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και να ενημερώσει τους δημότες και τους εργαζόμενους τι μέτρα προτίθεται να πάρει, για να μη φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, προτίμησε να εξαπολύσει επίθεση σε συνδικαλιστικά στελέχη, μέλη του Δ.Σ. του Συνδικάτου και με χαρακτηρισμούς που είναι ανεπίτρεπτοι», δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Ο Γ.Γ της ΠΟΕ – ΟΤΑ εκτίμησε ότι αυτό ούτε τυχαίο είναι, ούτε συμπτωματικό και τόνισε ότι είναι μια οργανωμένη προσπάθεια του Δήμου να χτυπηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, έρχεται ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που ετοιμάζει η κυβέρνηση αι οι δήμαρχοι, σ’ αυτή την κατεύθυνση, βάζουν το δικό τους λιθαράκι, επιτιθέμενοι με χαρακτηρισμούς σε ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά στο πεζοδρόμιο.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα επτά εργατικά ατυχήματα στο Δήμο Βόλου είναι αυτά που έχουν καταγραφεί και εξέφρασε φόβο ότι ενδεχομένως υπάρχουν και άλλα που έχουν κρυφτεί «κάτω από το χαλί», όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις για μικροατυχήματα στη δουλειά. Ο ίδιος είπε ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν καταγραφεί επτά νεκροί τους τελευταίους μήνες και 29 τα τελευταία τρία χρόνια, τονίζοντας ότι αυτός ο μακρύς κατάλογος δεν χρειάζεται να συνεχιστεί.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ