Γ.Γ. Υπουργείου Δικαιοσύνης: Υπάρχει πολιτική βούληση για το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου

Κατηγορηματικός ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει την πολιτική βούληση και προωθεί το θέμα της ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Βόλο, εμφανίζεται ο Γ.Γ. του Υπουργείου, κ. Γ. Σαρλής απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Λάζαρου Γαϊτάνη περί έλλειψης πολιτικής βούλησης και εμπαιγμού της τοπικής κοινωνίας.

Στη δήλωσή του ο Γ.Γ. του υπουργείου αναφέρει τα εξής:

Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απορρίπτει με κάθε ένταση τις αιτιάσεις του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου σχετικά με τη δήθεν έλλειψη πολιτικής βούλησης για την στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών της πόλης σε νέο κτίριο που θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας τους. Ιδίως, η προσωπική του εκτίμηση περί εμπαιγμού της τοπικής κοινωνίας από την πλευρά του Υπουργείου δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί και κρίνεται ως αναντίστοιχη προς τις ενέργειες του Υπουργείου.

Ενδεχομένως δε, οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση κατά το χρόνο των δηλώσεών του, αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ήδη αναθέσει στην αρμόδια σχετικά υπηρεσία, στην «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», που υπάγεται στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την εξεύρεση οικοπέδου κατάλληλου για ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Βόλο, έχοντας παράλληλα καταστήσει σαφές στους αρμόδιους ότι η ενεργοποίηση των διαδικασιών αναζήτησης κατάλληλου δημόσιου ή δημοτικού οικοπέδου επί του οποίου θα ανεγερθεί το νέο δικαστικό μέγαρο συνιστά ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Συνεπώς, θα αναμενόταν ότι το ενδιαφέρον του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου θα επικεντρωνόταν στο εξής στην ταχεία και βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση αυτής της εξέλιξης και όχι σε κατηγορίες και υπερβολικές διατυπώσεις.

ΠΗΓΗ

Prev Ξεκίνησε κ επίσημα το πρόγραμμα προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στην Καρδίτσα
Next Βόλος: Φωτιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του λιμανιού