Γ.Κωτσός: Να χωροθετηθεί στο Ν. Καρδίτσας το εθνικό ποδηλατοδρόμιο mountain bike

Την πρόταση να χωροθετηθεί στο Ν. Καρδίτσας το εθνικό ποδηλατοδρόμιο mountain bike κατέθεσε ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός, κατά την σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Καρδίτσας, με τη συμμετοχή της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, προτείνοντας ταυτόχρονα στην Υπουργό να το κάνει προσωπική υπόθεση και να δεσμευτεί γι’ αυτό. Ο κ. Κωτσός ζήτησε επίσης από την Υπουργό να παρέμβει προκειμένου να συμπεριληφθεί στην τουριστική καμπάνια του ΕΟΤ ο Νομός Καρδίτσας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει στους τομείς του εναλλακτικού, θρησκευτικού και περιηγητικού τουρισμού, όλες τις εποχές του χρόνου.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Η τοποθέτησή του έδωσε το έναυσμα να εξελιχθεί η συζήτηση γύρω από τα αναφερόμενα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, συμπεριλαμβανομένων και των θεραπευτικών ιαματικών πηγών των οποίων η λειτουργία – όπως τόνισε – θα πρέπει να διέπεται από ένα αποδοτικό νέο νομικό πλαίσιο.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Μουζακίου πρότεινε:
Τη σύνδεση του τουρισμού στην περιοχή μας με την αγροδιατροφή και τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει και να δοθούν κίνητρα στους αγρότες και στους επιχειρηματίες μας προς αυτή την κατεύθυνση.
Την εκπόνηση ενός εξειδικευμένου σχεδίου για την πλήρη αξιοποίηση των κατά τόπους πλεονεκτημάτων και δυνατοτήτων, με βασική επιδίωξη την διάχυση της τουριστικής κίνησης σε όλα τα μήκη και πλάτη της περιοχής μας, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
Την καταχώρηση από τον ΕΟΤ, του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 που διέρχεται και από τα Άγραφα στο σχετικό χάρτη, για την προσέλκυση επισκεπτών που ενδιαφέρονται γι’ αυτή την ιδιαίτερη μορφή τουρισμού.
Την ενθάρρυνση συνεργασιών μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την υλοποίηση αναπτυξιακών επενδύσεων, η δράσεων που βελτιώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.
ΝΕΟ ΠΟΛΥΓΩΝΟ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΟΛΥΜΠΟΣ – ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Σε συνέχεια αυτών ο κ. Κωτσός έθιξε δυναμικά το ζήτημα της αύξησης των επισκεπτών και του τοπικού ακαθάριστου τουριστικού προϊόντος, στόχος που – όπως είπε – μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τον καθορισμό ενός νέου περιηγητικού ΠΟΛΥΓΟΝΟΥ Λίμνη Πλαστήρα – Μετέωρα – Όλυμπος – Σποράδες – Παράλια Λάρισας, Μαγνησίας!
«Μέχρι σήμερα, ο εσωτερικός τουρισμός είναι αυτός όπου στηρίζεται κατά κύριο λόγο η επιχειρηματική δράση και η οικονομία του τουριστικού κλάδου στο Νομό Καρδίτσας. Όμως υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές, εφόσον προωθηθούν οι ξεχωριστές προκλήσεις της περιοχής μας στο εξωτερικό. Το Υπουργείο και ο ΕΟΤ πρέπει να προβάλλουν έντονα και την διαφορετική Ελλάδα, για να δουν οι ξένοι επισκέπτες ότι η χώρα μας δεν έχει μόνο γραφικά νησιά, δαντελένιες παραλίες και αρχαία μνημεία, αλλά ότι διαθέτει (εν προκειμένω η περιοχή μας) έναν πανέμορφο ορεινό όγκο με ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον, φιλόξενα χωριά, αγνά προϊόντα και πλούσια παράδοση, που επιφυλάσσουν για όλους αξέχαστες εμπειρίες.» σημείωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου.
Ωστόσο, εξέφρασε μεγάλο προβληματισμό που το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό παραμένει σε εκκρεμότητα, διότι η καθυστέρηση ολοκλήρωσής του «φρενάρει» τις επενδύσεις και κάθε αναπτυξιακό σχεδιασμό απ’ όπου κι’ αν προέρχεται.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Ε65
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας υπογράμμισε ακόμη την «απόλυτη ανάγκη να «τρέξουν» γρήγορα οι διαδικασίες για την παράδοση του κεντρικού τμήματος του Ε65 Τρίκαλα – Ξυνιάδα, αλλά και για την κατασκευή τόσο του βόρειου τμήματος Τρίκαλα – Εγνατία, όσο και του Νότιου τμήματος Ξυνιάδα – Λαμία (ΠΑΘΕ)».
Όμως έκανε και αποκαλύψεις για ολιγωρίες από το Υπουργείο Υποδομών που προκάλεσαν εντύπωση στους συμμετέχοντες στην σύσκεψη: «Ειδικά για το νότιο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου ενημερώθηκα ότι δεν έχουν σταλεί ακόμη από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οι φάκελοι της εν λόγω εργολαβίας στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DGCom) της Ε.Ε. ώστε να προχωρήσει η καταχώρηση στα προς χρηματοδότηση έργα του ΕΣΠΑ. Ενώ για το βόρειο τμήμα, μαθαίνω ότι μόλις αυτές τις ημέρες ξεκίνησαν συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων που είχε δείξει ενδιαφέρον να το χρηματοδοτήσει». Χωρίς ολοκληρωμένο τον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας δεν μπορεί να δοθεί σε καμία περίπτωση η επιζητούμενη ώθηση, όχι μόνο στον τουριστικό τομέα, αλλά συνολικότερα στην ανάπτυξη της περιοχής μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κωτσός.
Επιπρόσθετα προέτρεψε την Υπουργό να δείξει ενδιαφέρον για το υδατοδρόμιο της Λίμνης Πλαστήρα και για το μικρό δημοτικό αεροδρόμιο Μυρίνης τα οποία, όπως είπε, «Τόσο το υδατοδρόμιο της Λίμνης Πλαστήρα, όσο και το μικρό αεροδρόμιο της Μυρίνης μπορούν να συμβάλλουν στην προώθηση του αεραθλητισμού και στην κατακόρυφη αύξηση των πτήσεων VIP στην περιοχή μας».
Τέλος ο κ. Κωτσός ζήτησε από την κα Κουντουρά να υποστηρίξει την πρόταση των τοπικών φορέων να γίνει στην Καρδίτσα το Εθνικό ποδηλατοδρόμιο mountain bike «Το θέλουμε πολύ, υπάρχουν οι χώροι και οι δυνατότητες, χρειαζόμαστε μόνο την πολιτική στήριξή σας για να το φτιάξουμε» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Μουζακίου.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Ελ. Κουντουρά: Νέες προοπτικές για αεροδρόμιο και κρουαζιέρα
Next Αποχή από μαθήματα και καταλήψεις σε σχολεία της Καρδίτσας