Γ. Μουλάς: “Ας μην δηλητηριάζουμε την πολιτική ζωή”

 ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧOY ΕΚΑΝΕ Ο ΙΑΣ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Την έκπληξη των αντιπολιτεύσεων προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, Γιώργου Μουλά, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του οργάνου, να απευθύνει έκκληση προς την πλευρά τους, να αποφεύγονται οι προσφυγές προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για αποφάσεις που λαμβάνονται, καθώς και η προσφυγές στη Δικαιοσύνη. Στην ίδια συνεδρίαση ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η σοβαρή καταγγελία του ανεξάρτητου συμβούλου, Ιάσονα Αποστολάκη, περί απειλητικών κλήσεων από τηλέφωνο που φαίνεται να ανήκει στο γραφείο του δημάρχου.

Αφορμή για την έκκληση του κ. Μουλά, όπως είπε ο ίδιος, στάθηκε σχετική παραίνεση που απηύθυνε ο εισαγγελέας της έδρας στη δίκη του Αχιλλέα Μπέου, για αντιποίηση τίτλου, που έγινε την περασμένη εβδομάδα και στην οποία αθωώθηκε, λόγω συγγνωστής πλάνης, όπως αποφάνθηκε το Δικαστήριο.

«Ας μην δηλητηριάζουμε την πολιτική ζωή. Το να κάνουμε μηνύσεις και να μεταφέρεται η εμπάθεια, δεν εξυπηρετεί την πόλη. Σε δύο χρόνια, εμείς μπορεί να μην είμαστε εδώ, να είναι κάποιοι άλλοι στη θέση μας. Θα κυκλοφορούμε όμως έξω και θα συναντιόμαστε» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Μουλάς.

Τοποθετούμενος επί του ζητήματος που έθεσε ο πρόεδρος του σώματος, ο επικεφαλής της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» , Μαργαρίτης Πατσιαντάς τόνισε πως, όταν χρειάζεται να γίνονται προσφυγές για αποφάσεις που λαμβάνονται, οφείλουν να το κάνουν, ενώ όσον αφορά στο ποινικό σκέλος, είναι δικαίωμα του καθένα – όπως είπε – αν νοιώθει ότι θίγεται, να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.

Την έκπληξή της για την παραίνεση του κ. Μουλά εξέφρασε η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Νατάσσα Οικονόμου, η οποία παρατήρησε πως έτσι όπως παρουσίασε τα πράγματα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μοιάζουν με εικονική πραγματικότητα.

«Εσείς έχετε την μπαγκέτα κι εσείς διευθύνετε» τόνισε, για να προσθέσει πως όσες φορές η αντιπολίτευση κάνει προσφυγές, έχει βασικούς λόγους.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Βόλου», Μιχάλης Μιτζικός, επισήμανε πως υπάρχουν δύο ερμηνείες ως προς το θέμα των προσφυγών και των μηνύσεων: «είτε υπάρχει υπερβάλλον ζήλος από αυτούς που κάνουν προσφυγές, είτε δεν τηρείται η νομιμότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως, η δική του παράταξη, παρότι δεν ακολουθεί την τακτική, ούτε των προσφυγών, ούτε των μηνύσεων, αλλά των επερωτήσεων, δεν λαμβάνει τις απαντήσεις ως οφείλεται.

Την έκπληξή του για την παραίνεση του κ. Μουλά, εξέφρασε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Απ. Νάνος, o οποίος επισήμανε πως ο ρόλος της αντιπολίτευσης πρέπει να είναι ενεργός. Πρόσθεσε δε, ότι είναι στο χέρι του κ. Μουλά, να κάνει πράξη τις νουθεσίες που ο ίδιος απηύθυνε.

Ο κ. Κ. Γαργάλας από την πλευρά των έξι ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, τόνισε πως είναι πάγια τακτική του ίδιου να μην μεταφέρει τον πολιτικό διάλογο στα Δικαστήρια, όταν πρόκειται για ζητήματα που τον αφορούν προσωπικά. Όταν όμως πρόκειται για θέματα που έχουν σχέση με τα κοινά, τα πράγματα είναι διαφορετικά, όπως είπε.

Απειλητικές κλήσεις από τηλέφωνο του Δημαρχείου κατήγγειλε ο Ι. Αποστολάκης

Αίσθηση εξάλλου, προκάλεσε η αναφορά του ανεξάρτητου συμβούλου, Ιάσονα Αποστολάκη, ο οποίος έκανε λόγο για απειλητικές κλήσεις σε άτομα της αντιπολίτευσης από τηλέφωνο που εμφανίζεται να είναι στο Δημαρχείο. «Θα πίστευα την τοποθέτησή σας αν σταματούσαν απειλητικές κλήσεις σε άτομα της αντιπολίτευσης, από τηλέφωνο που εμφανίζεται να είναι στο Δημαρχείο. Εάν πάθω εγώ ή οικογένειά μου τίποτα θα κληθούν να απολογηθούν ο χρήστης του τηλεφώνου ή ο πολιτικός του προϊστάμενος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην σοβαρή καταγγελία, ο ασκών χρέη δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου είπε πάντως, ότι τα τηλέφωνα του γραφείο δημάρχου είναι συγκεκριμένα και δεν μοιάζουν με τον συγκεκριμένο αριθμό που κατήγγειλε ο κ. Αποστολάκης.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Ολοκληρώθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ
Next Βόλος: Ημερίδα τριτέκνων για τη μητέρα