Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς: Η Ελλάδα ξοδεύει περισσότερα από τη Σουηδία για τη υγεία

Για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της απαιτείται ένα σχέδιο ώστε η χώρα να γίνει ένα σύγχρονο κράτος και να αποκτήσει ρόλο στο διεθνές τοπίο παραγωγής, διαφορετικά χώρα κινδυνεύει να χαθεί. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Δικτύου της Ανανεωτικής Αριστεράς Θράσος Φωτεινός που σήμερα επισκέπτεται το Βόλο μαζί το Δημήτρη Κουτσοπίνη, υπεύθυνο του κόμματος σε θέματα υγείας.

Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο του Δικτύου είχε συναντήσεις με τον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Δραμητινό αλλά και με το Δ.Σ. των Νοσοκομειακών Γιατρών για να συζητήσουν τα τοπικά προβλήματα στον τομέα της Υγείας και να παρουσιαστούν οι θέσεις του Δικτύου.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, τονίστηκε μεταξύ άλλων, ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα πολιτικό σύστημα που θα την πάει στην επόμενη ημέρα και αυτό δεν μπορούν να το κάνουν τα σημερινά κόμματα, αλλά μία νέα πρόταση που θα προέρχεται από την αριστερά και σε συνεργασία με υγιείς δυνάμεις. “Ο κίνδυνος στις μέρες μας δεν είναι μόνο η ακροδεξιά όπως στο μεσοπόλεμο αλλά το χάος που επικρατεί γύρω μας. Εμείς χρειαζόμαστε ένα σχέδιο εντός του συστήματος που θα μπορέσει να μας κάνει ένα σύγχρονο ελληνικό κράτος, να αποκτήσουμε ρόλο στο διεθνές τοπίο παραγωγής. Διαφορετικά είναι αμφίβολο αν έχουμε χρησιμότητα και θα κινδυνεύσουμε σαν χώρα” επισήμανε ο κ. Φωτεινός. Επιπλέον τόνισε ότι η Ευρώπη είναι στα πρόθυρα της διάλυσης και ότι η κυβέρνηση δυστυχώς δεν το προέβλεψε αυτό. “Στόχος μας παραμένει να βοηθήσουμε τη χώρα. Θέλουμε μια σύγχρονη αριστερά, ας καταλάβει και η κυβέρνηση ότι δεν είναι εκεί μόνο για να διαχειριστεί την εξουσία, αλλά να δώσει και σχέδιο και να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση της χώρας με δυνάμεις που θέλουμε το καινούργιο. Είμαστε έτοιμοι να να προσφέρουμε σε ένα διάλογο όσο μας αφορά για το νέο φορέα της αριστεράς. Συζητάμε με όλες τις δυνάμεις που έχουν διάθεση να το συζητήσουν χωρίς ανταλλάγματα”.

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσοπίνης επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνει αποκέντρωση στον τομέα της υγείας. Αναφερόμενος στην εμπειρία του ως γιατρός στη Σουηδία για πολλά χρόνια επισήμανε ότι η Σουηδία ξοδεύει λιγότερα από την Ελλάδα σε όλο το σύστημα υγείας. “Η κατάσταση για την υγεία στην Ελλάδα είναι τριτοκοσμική. Αποφασισμένοι είμαστε να σπάσουμε αυγά και να κάνουμε ομελέτα. Και η πορεία όλων των ατόμων που αυτή τη στιγμή συγκροτούν το Δίκτυο είναι τέτοια που δηλώνει ότι δεν εξαργυρώσαμε ούτε τις γνώσεις μας ούτε την πολιτική μας πορεία”, επισήμανε. “Δυστυχώς δεν έχουμε δημιουργήσει ένα κράτος με μηχανισμό που θα λειτουργεί υπέρ των πολιτών. Έχουμε ένα μοντέλο με ρίζες στη βυζαντινή αυτοκρατορία. Τα πάντα αποφασίζει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός”.

Τέλος το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Παντελής Μαστρογιάννης, έκανε έναν απολογισμό των δράσεων του δικτύου την χρονιά που πέρασε. “Είμαστε ακόμη στην αρχή εδώ στη Μαγνησία, πιστεύουμε όμως ότι με βάση το σχεδιασμό μας θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε καλύτερα στο μέλλον”.

ΠΗΓΗ

Prev Βόλος: Δραστηριότητα άθλησης και αναψυχής με άλογα στην Κάρλα
Next Βόλος: Δράσεις για την ομαλή μετάβαση των μαθητών στο Γυμνάσιο