ΔΑΣ ΟΤΑ: Ανυπόστατες και αναπόδεικτες οι καταγγελίες της πλειοψηφίας

Ανυπόστατες και αναπόδεικτες χαρακτήρισε η Εύη Καρυδάκη τις καταγγελίες της πλειοψηφίας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, ότι η ίδια, ούσα γραμματέας του Συλλόγου και μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, , κατέθεσε την αξιολόγηση στην υπηρεσία της.

Η κ. Καρυδάκη σε σημερινή συνέντευξη Τύπου,  παρουσία και δύο μελών της ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας, επισήμανε ότι πρόκειται για προβοκάτσια και προκάλεσε την καταγγέλλουσα παράταξη να προσκομίσει στοιχεία, αν διαθέτει. Πέρασε δε στην επίθεση, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία για εξυπηρέτηση πολιτικών της κυβέρνησης και της εκάστοτε δημοτικής αρχής, που αντί να στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων και να τους ξεσηκώνει, τους εφησυχάζει.  «Αντί να βγάλει ανακοίνωση στήριξης για τα επτά εργατικά ατυχήματα, επέλεξε να συνεχίσει τη λασπολογία. Αποτελεί πάγια τακτική των δυνάμεων του εργοδοτικού συνδικαλισμού, λειτουργώντας ως η Πέμπτη Φάλαγγα για τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο, να σπέρνουν το ψέμα και τη λάσπη ακριβώς για να σκεπάσουν την αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι έχουν επιλέξει συνειδητά να υπηρετούν τα Κόμματα,  τις κυβερνήσεις και τις  Δημοτικές Αρχές διαχρονικά, που έχουν φέρει τους εργαζόμενους στα όρια της εξαθλίωσης».

Απαντώντας επί της ουσίας, για την κατάθεση της αξιολόγησης η εκπρόσωπος της ΔΑΣ ΟΤΑ δήλωσε ότι η αξιολόγηση έχει τρεις φάσεις (α) αυτοαξιολόγηση  και  ανώνυμη κριτική σε προϊστάμενο β) αξιολόγηση από προϊστάμενο γ) αξιολόγηση από διευθυντή) και προκάλεσε τους υβριστές της να φέρουν τα έγγραφα που έχουν στα χέρια τους.

Ερωτηθείσα αν όντως πήγε στο γραφείο προσωπικού, δημιούργησε επεισόδιο, πήρε την αξιολόγησή της και της έσκισε (όπως αναφέρει η πλειοψηφία), η Εύη Καρυδάκη παρέπεμψε στους υπαλλήλους του γραφείου για απάντηση και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει τη χρονική περίοδο που συνέβησαν όλα αυτά.

Η εκπρόσωπος της παράταξης κατηγόρησε την πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων ότι συμφώνησε με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στην αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, έβαλε εμπόδια σε εργαζόμενους που διεκδικούσαν το οφειλόμενο γάλα και μέσα ατομικής προστασίας, και σε κάθε περίπτωση δεν ενημερώνουν τους εργαζόμενους για τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται, με τελευταία αυτή στη Λάρισα, ενάντια στην κυβέρνηση, έξω από το ξενοδοχείο που μιλούσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την Ε. Καρυδάκη «Στην πραγματικότητα, όλη αυτή η προβοκατόρικη προσπάθεια από την πλειοψηφούσα παράταξη να σηκώσει σκόνη στα πρόσωπα,  να αφήσουν θολά σημεία και σκιές,  δεν είναι τίποτε άλλο από  την  πλήρη ταύτιση με την Δημοτική Αρχή, κατά την πάγια σύμπλευση τους  με κάθε Δημοτική Αρχή, στηρίζοντας ταυτόχρονα το επιχείρημα της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι η αξιολόγηση προχωράει κανονικά».

Τέλος κάλεσε τους  εργαζόμενους, να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις συμβάλλοντας καθοριστικά στο εργατικό ταξικό κίνημα,  γυρίζοντας την πλάτη στους εργοδοτικούς-κυβερνητικούς συνδικαλιστές, να μην υποκύψουν στις πιέσεις  για την εφαρμογή της αντιδραστικής «αξιολόγησης», συνεχίζοντας  τον αγώνα  ενάντια σε αυτή και συνολικά στη αντιλαϊκή-αντεργατική  πολιτική κυβερνήσεων, Δημάρχων, ΕΕ, κεφαλαίου.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Οι "Ρομά χωρίς Σύνορα" στη Γενική Γραμματεία Ρομά
Next Στα ίδια επίπεδα τα τέλη άρδευσης εν αναμονή περιβαλλοντικού τέλους