Δεκάδες παιδιά Ρομά ανεμβολίαστα σε Αλιβέρι και Αγία Παρασκευή

Εκατόν εβδομήντα δύο παιδιά είναι ανεμβολίαστα στους οικισμού Ρομά στο Αλιβέρι και στην Αγία Παρασκευή σύμφωνα με στοιχεία του ιατρείου που εποπτεύει την περιοχή. Οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία είναι μεγάλοι, και λύση στο πρόβλημα έρχεται να δώσει η περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας  στο πλαίσιο του προγράμματος «PHILOS» που πραγματοποιεί το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πιο συγκεκριμένα, από τα 172 παιδιά ΡΟΜΑ των καταυλισμών Αλιβερίου και Αγίας Παρασκευής, κάποια από αυτά δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, ενώ κάποια άλλα δεν προχώρησαν σε επαναληπτικούς εμβολιασμούς.

Μετά από πρόταση του ΚΕΕΛΠΝΟ και προς όφελος αυτών των παιδιών, αλλά και γενικότερα στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, μέσω της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, αναλαμβάνει να υλοποιήσει τους εμβολιασμούς των ευπαθών ομάδων των προαναφερόμενων περιοχών, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία τους. Τα εμβόλια απεστάλησαν, οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν από τον Τομέα Εμβολιασμών της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων στις 18 Οκτωβρίου, συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και σε σύντομο χρονικό διάστημα, η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Λόγω της έξαρσης που παρατηρείται, πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα εμβολιασμοί ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, όπως οι ΡΟΜΑ, υπό την αιγίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, με το οποίο συνεργαζόμαστε στενά. Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας έχει συνεχή επαφή με το ΚΕΕΛΠΝΟ και συνδράμει στο επίπεδο των εμβολιασμών. Έχει για το λόγο αυτό εξασφαλίσει ικανό αριθμό εμβολίων, συνδράμοντας σε αυτή την προσπάθεια, αναλαμβάνοντας την εμβολιαστική δράση κυρίως σε παιδιά των ΡΟΜΑ. Εκτιμώ ότι πρέπει να υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση του κοινού, να τηρείται από τους γονείς ο απαραίτητος εμβολιασμός των παιδιών τους και να γνωρίζουν τους κινδύνους που δημιουργούνται από τη μη συμμόρφωση με τις ιατρικές οδηγίες. Η υπεύθυνη και τεκμηριωμένη ενημέρωση όλων, προασπίζει τη Δημόσια Υγεία ως κοινωνικό αγαθό».

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Συντονισμός έργου για το νέο θεματικό έτος "Μαγνήτων Τέχνες Λαϊκές"
Next Εκπαιδευτική στήριξη μαθητών Δημοτικών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας