Δεν έχουν καταθέσει έντυπο αξιολόγησης

Στο 85% φθάνει το ποσοστό των εργαζομένων στους ΟΤΑ της Μαγνησίας που δεν έχουν καταθέσει το έντυπο της αξιολόγησης, όπως τονίστηκε στη σημερινή γενική συνέλευση του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας, που έγινε παρουσία μικρού αριθμού εργαζομένων, αλλά και του γενικού γραμματέα της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλη Πετρόπουλου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Θάλεια Στάχτου,
«Οι περισσότεροι συνάδελφοι είχαν την αγωνία τους και δεσμεύτηκαν ότι θα δουν τι θα κάνουν μέχρι σήμερα, γιατί έχει πέσει τρομοκρατία και κάποιοι διευθυντές παίρνουν τηλέφωνα και πιέζουν τους εργαζόμενους για να κάνουν αξιολόγηση».

Όπως ανέφερε η ίδια, αν κάποιος υπάλληλος δεν κάνει την αξιολόγησή του και αξιολογηθεί μ’ αυτό τον τρόπο, μπορεί να υποβάλει μήνυση κατά αυτού που τον αξιολόγησε, διότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι παράνομο, όπως παράνομος είναι και ο νόμος που καταργεί το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και αποχή από τα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με την κ. Στάχτου, οι Δήμοι Αλμυρού, Σκιάθου και Ρ. Φεραίου, κατέθεσαν μαζικά τα έντυπα, το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο Δήμος Ν. Πηλίου, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ακόμη η διαδικασία, ενώ η ίδια κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν τα έντυπα αξιολόγησης και να συμμετάσχουν στην απεργία – αποχή.

Στοιχεία του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ δείχνουν ότι μέχρι την Παρασκευή ποσοστό 85% των εργαζομένων στους Δήμους της Μαγνησίας, απείχαν από τη διαδικασία, ενώ ποσοστό 15% ήταν κύρια στο Δήμο Βόλου, καθώς και μεμονωμένα άτομα από τους υπόλοιπους Δήμους.

Τροπολογία εκβιασμού

Από την πλευρά του, ο κ. Βασίλης Πετρόπουλος Γ.Γ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ δήλωσε ότι η κυβέρνηση, επειδή η αξιολόγηση δεν βρήκε έδαφος από τη μαζική αποχή των εργαζομένων, επέλεξε να ψηφίσει μια τροπολογία εκβιασμού, προκειμένου να περάσει τη λογική της αξιολόγησης όπως αυτή νομίζει.

Αναφερόμενος στη λειτουργία των Δήμων τόνισε ότι το βασικό πρόβλημα παραμένει η έλλειψη προσωπικού και ζήτησε να ανοίξουν θέσεις εργασίας για να βρουν οι άνεργοι δουλειά και οι υπηρεσίες να μπορέσουν να λειτουργήσουν καλύτερα.
Όσον αφορά στους παρατασιούχους – συμβασιούχους των Δήμων, επισήμανε ότι σε πολλές περιοχές δεν δέχονται οι επίτροποι να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής τους, με αποτέλεσμα αρκετές εκατοντάδες εργαζομένων να είναι απλήρωτοι και με αβέβαιο εργασιακό μέλλον.

Τέλος, η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, κ. Εύη Καρυδάκη χαρακτήρισε την αξιολόγηση «ωμό εκβιασμό», καθώς – όπως είπε – βάζει προϊσταμένους και διευθυντές να είναι το «μαστίγιο» των δημοσίων υπαλλήλων.

ΠΗΓΗ

Prev Η έρευνα του ΕΣΒ για τις θερινές εκπτώσεις
Next Βόλος: Αυτανάφλεξη pellet σε αποθήκη της ΟΛΒ