ΔΕΥΑΜΒ: «Απολύθηκε ο Αντώνης Ξηρός, δεν παραιτήθηκε»

Για απόλυση και όχι παραίτηση του κ. Αντώνη Ξηρού από την θέση του νομικού συμβούλου της ΔΕΥΑΜΒ, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Δ.Σ. της επιχείρησης, Απ. Γαλάτης, σε σημερινή του ανακοίνωση, τονίζοντας ότι τα περί άρσης εμπιστοσύνης και άλλα τέτοια «ηρωικά», από την πλευρά του παραιτηθέντος, μικρή έως καθόλου σημασία έχουν, αφού ουδεμία πολιτική θέση κατείχε και η σχέση του με την επιχείρηση ήταν υπαλληλική. Παράλληλα, η ΔΕΥΑΜΒ μέσω της σημερινής ανακοίνωσης καλεί τον κ. Ξηρό να εξηγήσει στην κοινωνία του Βόλου και τους συναδέλφους του τους λόγους για τους οποίους απολύθηκε και πώς είναι δυνατόν η επιχείρηση να μην εκπροσωπήθηκε σε υπόθεση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ:

«Σχετικά με την ανακοίνωση της «παραίτησης» του κ. Αντώνη Ξηρού, από την αμειβόμενη θέση του νομικού συμβούλου της ΔΕΥΑΜΒ, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτή δεν υπεβλήθη ποτέ, για τον απλούστατο λόγο ότι απολύθηκε. Συνεπώς τα περί άρσης εμπιστοσύνης και άλλα τέτοια «ηρωικά», από την πλευρά του δήθεν παραιτηθέντος, μικρή έως καθόλου σημασία έχουν, αφού ουδεμία πολιτική θέση κατείχε και η σχέση του με την επιχείρηση ήταν υπαλληλική.

Αν θέλει πραγματικά να εξηγήσει στην κοινωνία και τους συναδέλφούς του τους λόγους για τους οποίους απολύθηκε, ας εξηγήσει πως είναι δυνατόν η επιχείρηση να μην εκπροσωπήθηκε σε υπόθεση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο …

Όπως όλοι γνωρίζουν η σημερινή Δημοτική Αρχή, κομμάτι της οποίας είναι και η ΔΕΥΑΜΒ, πιστή στις αρχές της, διοικείται όχι με βάση τις φιλίες ή τις συγγένειες, και τις ανάγκες για ρουσφέτια και «βολέματα», αλλά με τις ικανότητες του καθενός και της καθεμιάς, που αξιολογούνται στην πράξη καθημερινά.

Πάντως η εξέλιξη αυτή δεν μας εκπλήσσει. Μας είναι γνωστό, και αποδεκτό, το απόφθεγμα, πως αν η αχαριστία ήταν ποινικό αδίκημα, πολλοί θα είχαν τιμωρηθεί. Αλλά, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν είναι…

Σε ό,τι αφορά δε τα περί ρότας, πλανάται. Δεν αλλάξαμε ρότα. Ρόδα αλλάξαμε…»

 

ΠΗΓΗ

Prev Συνδικάτο Μετάλλου: Στο πρόσωπο της Τασολάμπρου διώκονται οι συνδικαλιστικές ελευθερίες
Next Καρδίτσα: Οι αγρότες ενισχύουν το μπλόκο της Νίκαιας