Δεύτερη κατά σειρά μείωση στα δημοτικά τέλη από το Δήμο Βόλου

Μείωση στα δημοτικά τέλη ανακοίνωσε σήμερα ο εκτελών χρέη Δημάρχου Θάνος Θεοδώρου επισημαίνοντας ότι η χρηστή οικονομική διαχείριση των οικονομικών του δήμου, επιτρέπει σε αυτή την πολιτική. Επισήμανε οτι και του χρόνου θα υπάρξει μείωση στα τέλη στο πλαίσιο αποκατάστασης της αδικίας που είχε προέλθει από τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων στον Καλλικρατικό δήμο Βόλου. Επισήμανε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου ανέρχονται σε 19 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα ανείσπρακτα χρέη τρίτων προς το δήμο στα 20,5. εκ. ευρώ.

Στόχος μας είναι να μην υπάρχουν πολίτες δύο, τριών ή και τεσσάρων κατηγοριών. Δεν είναι σωστό στην Α Ζώνη του Δήμου Βόλου στην επαγγελματική χρήση να πληρώσει ο δημότης 3,37ευρώ/τ.μ. και στην Μακρινίτσα να πληρώνει 3,5ευρώ/τ.μ.».

Προτείνεται λοιπόν για το 2018 μείωση 10% στους οικιακούς συντελεστές των τελών καθαριότητας ανά τετραγωνικο μέτρο της Δημοτικής Ενότητας Ν. Ιωνίας και Αγριάς (από 1,80 ε σε 1,62 ευρών ανά τ.μ.) και στους επαγγελματικούς συντελεστές των δημοτικών ενοτήτων Ν. Αγχιάλου (από 3 ευρώ σε 2,70 ευρώ ανά τ.μ.), Ν. Ιωνίας (από 3,5 σε 3,15 ανά τ.μ.) Πορταριάς 9από 3,37 σε 3,033 ε ανά τ.μ., συμπεριλαμβανομένων όλων των τοπικών ενοτήτων), Ιωλκού (από 3, ευρώ σε 2,70 ευρώ ανά τ.μ., συμπεριλαμβανομένων όλων των τοπικών ενοτήτων) και Μακρινίτσας (από 3,50ευρώ σε 3,15 ευρώ ανά τ.μ.). Οι υπόλοιποι συντελεστές θα ισχύσουν ως έχουν.

Δημοτικός φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων 2018

Προτείνεται για το 2018 μείωση 50% στους συντελεστές Δ.Φ. ηλεκτροδοτούμενων χώρων ανά τετραγωνικό μέτρο στης Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς και Αισωνίας (από 0,20 σε 0,10 ευρώ ανά τ.μ.). Οι υπόλοιπο συντελεστές θα ισχύσουν ως έχουν.

Σε περίπτωση τμηματικής καταβολής, προκαταβολή 30% (για όσος προσέλθουν έως 31 Ιανουαρίου κάθε έτους) και το υπόλοιπο ποσό σε επτά μηνιαίες δόσεις (Φεβρουάριος έως Αύγουστος).

Καθορισμός τελών και δικαιωμάτων δημοτικών κοιμητηρίων έτους 2018

Το συνολικό ποσοστό μείωσης μέχρι σήμερα ανέρχεται στο 23%.

Ειδικότερα μείωση 5% για την ταφή τριετούς διάρκειας στο νέο κοιμητήριο στον “Κούκο” και μείωση στην παράταση ταφής στα 30 περιφερειακά κοιμητήρια;

1. 25% μείωση για τον 4ο χρόνο παράτασης

2. 16% μείωση για τον 5ο χρόνο παράτασης και

3. 30% μείωση για τον 6ο χρόνο παράτασης

Τέλη και δικαιώματα ύδρευσης και αποχέτευσης 2018

Εδώ παρέχεται έκπτωση της τάξης του 50% επί της κλίμακας του οικιακού τιμολογίου στα Ιδρύματα και μειώνεται κατά 80% στους ορεινούς οικισμούς ήτοι, Μακρινίτσα, Πορταριά, Χάνια, Δράκεια, Άγιος Λαυρέντιος, Άγ. Βλάσιος, το τιμολόγιο κατά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, επί της μετρούμενης καταναλισκόμενης ποσότητας νερού, στις παροχές που έχουν τοποθετημένα υδρόμετρα (επειδή οι κρουνοί μένουν ανοιχτοί συνεχώς ώστε να μην πλήττονται από παγετό τα εσωτερικά δίκτυα και οι υδρομετρητές).

Τα υπόλοιπα τέλη και φόροι γιατ ο 2018 παραμένουν στα ίδια επίπεδα με το 2017. Επιπλέον δίνεται μείωση 50% στα τέλη σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως τρίτεκτνοι και πολύτεκνοι οι οποίοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα φορολογούμενο πραγματικό, μικρότερο ή ίσο του ποσού των 30.000 ευρώ αντί μικρότερο ή ίσο του ποσού των 20.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα.

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ