Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου: Ομόφωνο “ναι” στην πρόσληψη 90 υπαλλήλων 

ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ – 

Ομόφωνη απόφαση για πρόσληψη 90 ατόμων τακτικού προσωπικού έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, στην σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του. Η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε δε, ότι δεν θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη για να καταβληθεί το ποσό του 1,4 εκ. ευρώ, που απαιτείται για τη μισθοδοσία τους.

Σε ερώτηση της επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, κ. Νατάσσας Οικονόμου σχετικά με το ύψος των λειτουργικών εξόδων της υπηρεσίας και αν μπορούν τα έξοδά αυτά να καλυφθούν από τα τέλη των πολιτών, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Ανδ. Ζέρβας απάντησε πως ισοσκελίζονται κανονικά και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα έρθουν αναλυτικά τα ποσά.

Τον κίνδυνο, με αφορμή τις προσλήψεις να γίνουν αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας επισήμανε ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλης Μιτζικός, ο οποίος συμφώνησε με τις προσλήψεις, ενώ ο κ. Θ. Θεοδώρου διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει αύξηση στα δημοτικά τέλη.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ, κ. Απ. Νάνος από την πλευρά του, ανέφερε πως εξαιτίας της συμφωνίας που έχει κάνει η κυβέρνηση, επιτρέπονται προσλήψεις μόνο ανταποδοτικού χαρακτήρα και έτσι, αντί για 10.000 θέσεις, ενέκρινε τις 6.500, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός των Δήμων πολλοί άνεργοι.

Για τους 11 απλήρωτους

Εξάλλου, ο κ. Νάνος ζήτησε ενημέρωση για τους 11 εργαζόμενους στα Κοιμητήριο και τον Ηλεκτροφωτισμό που δεν έχουν πληρωθεί, για τα οποία ο κ. Θεοδώρου απάντησε ότι έγιναν κάποιες συναντήσεις με τον Επίτροπο για να προχωρήσουν στην υπογραφή των ενταλμάτων πληρωμής. «Του προσκομίσαμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Και με απόφασή της η Αποκεντρωμένη εγκρίνει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Επίτροπος περιμένει έγγραφα του ΑΣΕΠ. Εμείς με δικές μας ενέργειες ενημερώσαμε και την ΚΕΔΕ, και τον κ. Πουλάκη, ενώ το πρόβλημα θα λυθεί ή από το Ελεγκτικό Συνέδριο ή με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Όλες τις ενέργειες που έπρεπε να κάνουμε για τους εργαζόμενους τις έχουμε κάνει. Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι το θέμα θα λυθεί», τόνισε.
Ο κ. Νάνος ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να ξεκαθαρίσει ότι δεν εμπαίζει τους εργαζόμενους, όπως η κυβέρνηση και ανέφερε πως ο Δήμος τους καλεί να δουλεύουν Κυριακές και αργίες χωρίς να είναι σίγουρο αν θα πληρωθούν. «Αυτό είναι εμπαιγμός. Εμείς είμαστε υπέρ της μετατροπής των συμβάσεων τους σε αορίστου» τόνισε.
Απαντώντας του ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων Χρ. Στεφόπουλος απάντησε ότι δεν γίνεται κανένας εμπαιγμός, δεν εργάζονται υπερωρίες και όταν δουλεύουν τα Σαββατοκύριακα δεν δουλεύουν κάποιες καθημερινές.

ΠΗΓΗ

Prev Συλλαλητήριο για την υγεία από δεκάδες φορείς της Καρδίτσας
Next Βόλος: Αντιπαράθεση στην Οικονομική Επιτροπή με επίκεντρο το γκαράζ της Φιλελλήνων