Διαβαλκανική Συνάντηση στο Βόλο για την εμπορία ανθρώπων

Μοιράσου το άρθρο:

Μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία, που αφορά ένα πελώριο διεθνές και εγχώριο ανθρωπιστικό πρόβλημα της εποχής μας, την εμπορία ανθρώπων, πρόκειται να υλοποιηθεί στο Βόλο, το διήμερο 18-19 Ιανουαρίου 2019. Πρόκειται για την Διαβαλκανική Συνάντηση με θέμα “ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ – TRAFFICKING, Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΡΦΗ ΔΟΥΛΕΙΑΣ”, που διοργανώνουν η Οργάνωση Α21, η Agape Hellas και το Ίδρυμα «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και του Γραφείου του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σκοπός της Συνάντησης είναι η πληροφόρηση σχετικά με το Trafficking, που αποτελεί μία σύγχρονη μορφή δουλείας στον 21ο αιώνα. Η Ελλάδα, δυστυχώς, θεωρείται κέντρο της εμπορίας ανθρώπων στην Ευρώπη, καθώς αποτελεί την είσοδο για την προώθηση των θυμάτων στην Γηραιά Ήπειρο. Ειδικοί ομιλητές θα ενημερώσουν τόσο για το απεχθές αυτό φαινόμενο, όσο και για το πώς μπορούν οι θεσμοί, φορείς, αλλά και μεμονωμένα πρόσωπα, να συμβάλουν στην οριστική εξάλειψή του και στην διάσωση των συνανθρώπων μας, που ζουν αυτόν τον εφιάλτη.

Η Συνάντηση θα ξεκινήσει την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, στις 6μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή), με την εισήγηση του Στρατηγού ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκη, Ειδικού ερευνητή και αναλυτή ηλεκτρονικών εγκλημάτων – Προέδρου του Cyber Security International Institute (CSI), με θέμα “Επικίνδυνες Διαδρομές Υψηλού Ρίσκου – Διαδικτυακά μονοπάτια Trafficking. Μέθοδοι και τεχνικές. Τι μέλλει γενέσθαι”.

Θα συνεχιστεί δε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, από τις 10π.μ. έως τις 2μ.μ.

Στην 2η ημέρα της Συνάντησης θα μιλήσουν:

Α. Ο κ. Δημήτριος Κοντούδης, Συντονιστής της Γραμμής Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109, με θέμα “Συμβαίνει και εδώ – Η Εμπορία Ανθρώπων: Τι είναι, πώς λειτουργεί, τι μπορεί ο καθένας μας να κάνει”.

Β. Η κ. Ειρηάννα Πεκοπούλου – Γκολέτσου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια CBT, με θέμα “Η κλινική εικόνα των θυμάτων trafficking – Η αναγνώριση του θύματος και συμπεριφορές βοήθειας”.

Γ. Η κ. Αικατερίνη Τσαλαμπούνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ., με θέμα “Σύγχρονες μορφές δουλείας: Η πρόταση της χριστιανικής Θεολογίας” και

Δ. Ο κ. Εμμανουήλ Τουφεξής, Γενικός Διευθυντής της Agape Hellas, με θέμα “Η Εμπορία Ανθρώπων και η Αγία Γραφή”.

Την Συνάντηση θα κλείσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Prev Εκδήλωση με θέμα "Ρευματικά Νοσήματα και Χρόνιος Πόνος"
Next Ντοκιμαντέρ του CineDoc Βόλου στο δρόμο για τα Όσκαρ 2019